Belföld

Retteg a mai tüntetéstől a kormány: Rogán Antal már kora reggel sorosozással uszít, erőszakkal riogat

„Megértem azt, hogy az ellenzéki pártok nem tudják elfogadni az eredményt, és talán még az is érthető, hogy akik kisebbségben maradtak az urnáknál, azok a csalódottság után az utcára vonulnak. Ha békés keretek között marad, akkor mindez része egy demokratikus országban a vitakultúrának” – mondta Rogán Antal a szombat délutánra szervezett kormányellenes tüntetésről.
A propagandaminiszter a kormánypropaganda-termék Magyar Időknek adott interjújában kijelentette:

„a mai tüntetést is a Soros-hálózat szervezi, Soros György pénzeli, és a céljuk csak annyiban változott, hogy ha már megbuktatni nem sikerült, legalább meg kell gyengíteni azt a kormányt, amelyik következetesen küzd a bevándorlás ellen. Egész Európában ezt teszik, ezt tették Bécsben, Prágában és Pozsonyban is, nálunk is ez történik.”

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az elmúlt napokban tömve volt a kormánymédia azzal, hogy Gulyás Márton behívta a Soros-rohamosztagot, és törni-zúznak fognak a szombati tüntetésen. Ez nyilvánvalóan nem igaz, és a szervezők többször, több fórumon igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy semmiféle erőszakkal nem vállalnak közösséget.
 
Ráadásul aprócska tény: nem Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom alapítója szervezi a mai tüntetést, hanem más civilek. A tüntetést egy civil, a 21 éves egyetemista Lányi Örs találta ki és kezdte megszervezni, hozzá csatlakoztak segítők. Ráadásul szombat reggelre már 36 ezernél is többen jelezték biztos részvételüket a Facebookon a nagy ellenzéki tüntetésre, és bár ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, biztos rengetegen lesznek, további 84 ezren jelezték ugyanis, hogy érdeklődnek az esemény iránt.
 
Az biztos, hogy a rendőrség is nagyon készül, – megírtuk – extra térfigyelő kamerákat helyeztek el a Kossuth téren és környékén. A hatóság ugyan nem bocsátkozik semmilyen előzetes becslésbe, arról sem hajlandók nyilatkozni, hogy mire és mekkora erőkkel készülnek szombaton, a kamerák elhelyezéséből arra lehet következtetni, hogy több tízezres tömegre számítanak.
 

Egy biztos: 17.30-kor kezdődik a gyülekezés az Operánál, ahonnan együtt vonulnak át a Kossuth térre.

 

OSZD MEG AZOKKAL AKIK SZERINTED MÉG NEM HALLOTTAK A TÜNTETÉSRŐL!

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?