Belföld, Hírek

Országos leállást jelentett be a Magyar Telekom

Az informatikai rendszerek ütemezett karbantartása miatt országos leállásra kerül sor a jövő héten a Magyar Telekomnál. Ennek tervezett ideje október 22. estétől október 23. estéig tart.

 

 

 

A Magyar Telekom informatikai rendszereinek ütemezett karbantartása miatt 2024. október 22-én, kedden 22 órától várhatóan 2024. október 23-án, szerdán 18 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető. 

A 1414-es lakossági és a 1400-s üzleti telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkciókkal áll rendelkezésre, és a várakozási idő is az átlagosnál hosszabb lehet

– írja közleményében a telekommunikációs vállalat.

Kiemelték, hogy az informatikai rendszerek ütemezett karbantartása a mobil- és otthoni szolgáltatások működését nem érinti, a Telekom ügyfelei a mobil díjcsomagjukban foglaltak szerint tudnak majd telefonálni és mobilnetezni, és az otthoni szolgáltatások (vezetékes telefon, internet, tévészolgáltatás) is működni fognak. A Mobil Vásárlás alkalmazás (autópálya-matrica, parkolás, lottó stb.) és roamingszolgáltatások szintén a megszokott módon működnek, azonban havi díjas ügyfelek a mobilvásárlási egyenlegüket nem fogják tudják feltölteni a leállás alatt.

A cég havidíjas mobil- és Domino-ügyfelei a karbantartás ideje alatt a hazai, EU-s és EU-n kívüli netbővítőket az érintett mobilhívószámon sms-ben, a kívánt adatcsomag kódjának beírásával bekapcsolhatják belföldről és roaminghelyzetben egyaránt. Azonban a Domino-ügyfelek, amennyiben egyenlegüket az online felületeken szeretnék feltölteni, azt még a leállás előtt érdemes megtenniük, és ha az éves adategyeztetésük határideje ekkor járna le, azt is előtte kell elvégezni.

A karbantartás következtében érintett funkciók részletes leírása, valamint a netbővítők sms-kódjai a www.telekom.hu/leallas linken érhetők el. 

Magyar Telekom felhívta a figyelmet arra is, hogy a karbantartás előtti napokban, illetve annak ideje alatt a szolgáltató Facebook-oldalán folyamatos tájékoztatással segíti ügyfeleit.

Ahogy megírtuk, a Magyar Telekom tavasszal hosszú távú együttműködést kötött a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányával, a Liverpool középpályásával, Szoboszlai Dominikkal. A megállapodás első lépéseként a válogatott sportoló és a Telekom reklámjaiban arra biztatja a magyarokat, hogy a nehéz körülmények ellenére ne adják fel, hanem használják a bennük rejlő képességeket, azaz éljenek a “tuning” lehetőségével.
forrás: origo.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?