Celeb / Híresség, Hírek

17 éves korában, autóbalesetben meghalt a tehetséges zenész

Szinte az egész zenei világ gyászolja a 17 éves Nell Smith kanadai zenészt, aki a The Flaming Lips rockbandával való együttműködéséről volt ismert. Az ifjú tehetség tragikus hirtelenséggel veszítette el életét, mielőtt debütáló albumát piacra dobhatta volna. A hihetetlenül tehetségesnek tartott fiatal egy borzalmas autóbalesetnek esett áldozatául.

 

 

 

17 éves korában elhunyt Nell Smith kanadai zenész, aki az amerikai The Flaming Lips rockbandával való együttműködésével vált ismertté. Jövőre készült kiadni debütáló albumát. Halálát Simon Raymonde, a Cocteau Twins egykori basszusgitárosa és a Bella Union lemezkiadó társalapítója erősítette meg az Instagramon.

Összetörtek a gyásztól

Bár halálának okát Raymonde nem erősítette meg, a The Flaming Lips frontembere, Wayne Coyne az oregoni Portlandben tartott vasárnapi koncertjén azt monda, autóbalesetben halt meg – írta a Sky News.

„Mindannyian megdöbbenve és megrendülve értesültünk művészünk és kedves barátunk, Nell Smith hirtelen és tragikus haláláról, aki a hétvégén hunyt el Brit Columbiában. Nell mindössze 17 éves volt, és első szólólemezének megjelenésére készült 2025 elején a Bella Unionnál, amelyet Brightonban készített a Penelope Isles Jackkel és Lily Wolterrel. Az első kiadványa egy Nick Cave-dalok feldolgozásaiból álló album volt, amelyet a Bella Union társművészeivel, a The Flaming Lips-szel közösen vett fel 2021-ben „Where The Viaduct Looms” címmel. Amíg mindannyian próbáljuk feldolgozni a szörnyű hírt, és Nell gyászoló családja iránti tiszteletből egyelőre nem tudunk további kommentárokat adni” – írta Raymonde az Instagramon néhány fotó kíséretében.

A posztot Nick Cave felesége is kommentálta, mint írta, megszakad a szíve Nellért és a családjáért. Cave 15 éves fia, Arthur 2015-ben halt meg egy baleset következtében.

Nell azt tervezte, hogy jövőre adja ki debütáló albumát, amelyen saját dalai szerepelnek. Egy Kickstarter-oldalon több mint 13 000 font, vagyis több mint hatmillió forint gyűlt össze az album elkészítéséhez.

Nell abban bízott, hogy a lemez megjelenése és az azt követő turné segít majd finanszírozni az igazi álmát, hogy felvegyék egy zeneiskolába az Egyesült Királyságban.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?