Autó, Életmód, Érdekes

8 sportkombi arra az esetre, ha már van családod, de még megtartottad a férfiasságod

Ha szereted az autókat és élményre vágysz, ugyanakkor a családos élet megköveteli a helykínálatot, akkor a sportkombik lehetnek a tökéletes kompromisszum, ami magával hordozza az eleganciát, ugyanakkor mégis izgalmas és praktikus autó.

 

 

 

Ezek az autók ötvözik a sportok karakter a hétköznapi használhatósággal, így nem kell lemondanod a vezetési élményről csak azért, mert apuka lettél. Ha családfőként nem csökkent a teljesítmény iránti vágyad, akkor ezek az autók pontosan neked valók. Cikkünkben bemutatva összeszedtünk néhány praktikus, de mégis vagány sportkombit.

1. BMW M3 Touring

Az BMW M3 Touring egy igazi sportautó, amely a 3.0 literes sorhatos motornak köszönhetően 480 lóerős teljesítményre képes, amihez lenyűgöző vezetési élmény párosul. Az intelligens összkerékhajtás garantálja a stabilitást és a kezelhetőséget bármilyen körülmények között.
Mindezek mellett az M3 touring tágas belső teret kínál, praktikus csomagtartót, így ideális lehet, akár családi kiruccanásokra is, azoknak akik nem akarnak lemondani a vezetési élményről. Természetesen már a legmodernebb technológiai megoldásokkal rendelkezik, mint például az érintőképernyős infotainment rendszer és a fejlett vezetéstámogató rendszerek, még élvezetesebbé teszik az utazást.

2. Mercedes C63 AMG S

Ha már említést tettünk a BMW középméretű csúcskombijáról, akkor nem hagyhajtuk ki a riválisát, a nagyteljesítményű Mercedes C63 AMG S modelt. Ez az autó egy igazi erőgép, amely a sportos teljesítmény és a luxust egyesíti. A 4.0 literes V8-as biturbó motor 510 lóerőt produkál, így a 0-100 km/h sebességet mindössze 3,8 másodperc alatt éri el. Az AMG 9 fokozatú automatikus sebességváltó és az intelligens hátsókerék-hajtás garantálja a dinamikus és precíz kezelhetőséget, amely minden kanyart élvezetesebbé tesz.

Ez az autó nem csak gyors, de kényelmes utazást biztosít családok számára, emellett prémium anyagokkal találkozhatunk a belső térben, illetve a modern technológia és az innovatív vezetéstámogató rendszereknek köszönhetően tökéletes választás lehet akár hosszabb utazások során.

3. Audi RS4 Avant



A korábban említett BMW, Mercedes csúcsteljesítményű autói mellett, muszáj megemlítenünk az Audit is, ahol az RS jelöli azt a sportos változatot, mint a Mercedes AMG vagy a BMW M-es szériák esetében. Ezek az autók a hétköznapi tömegmodelleknél jóval erősebbek, kiemelkedőbb teljesítményűek. Az Audi különösen ügyel arra, hogy az A4 prémium középkategóriás modelljének csúcsverzióját, az RS4 Avantot praktikus kombi formában kínálja, így a sportosság mellett a funkcionalitás is megmarad.

A 2,9 literes V6-os biturbó motor 450 lóerőt és 600 Nm nyomatékot produkál, így a 0-100 km/h sebességet mindössze 4,1 másodperc alatt elérheti. Az quattro összkerékhajtás és az 8 fokozatú automatikus sebességváltó páratlan tapadást és precíz irányíthatóságot biztosít, függetlenül az időjárási viszonyoktól.

4. BMW M5 Touring

A BMW M5 bemutatásakor komoly visszhangot váltott ki az autó saját tömege. A Touring sem légiesebb jelenség, hiszen 2550 kilogramot nyom, de a hajtáslánc ellensúlyozza mindezt. A márka közleménye szerint mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, a végsebessége pedig szoftveresen 250-ig engedi gyorsulni.

De mi is felel ezekért a brutális számokért? A M5 Touring hajtásláncának szívét egy 4,4 literes, ikerturbós V8-as benzines erőforrás adja, amely önmagában is képes 585 lóra és 750 newtonméterre. A villanymotorral kiegészítve a rendszerteljesítmény 727 lóerőre és kereken 1000 newtonméterre jön ki.

5. Mercedes E63 AMG S

Az Mercedes E osztály egy kategóriával nagyobb méretekkel rendelkezik, mint a korábban említett Mercedes C63 S AMG. A 4.0 literes V8-as biturbó motor 612 lóerőt és 850 Nm nyomatékot biztosít, lehetővé téve, hogy a 0-100 km/h gyorsulást mindössze 3,4 másodperc alatt teljesítse.

Az AMG Speedshift MCT 9 fokozatú automatikus váltó és az 4MATIC összkerékhajtás maximális tapadást és dinamikus kezelhetőséget garantál, így minden kanyarban kiemelkedően reagál.

6. Audi RS6 Avant



Az eddig öltönyös családapa énjét megjelenítő RS6 azonnal átváltozik, amint Dynamic módba kapcsolunk és rálépünk a gázpedálra. Ilyenkor új dimenziók nyílnak meg: az anyuka gyorsan keresni kezdi a biztonsági övet, míg a gyerekülésben ülők sietve az italtartóba rakják az üdítőiket. Igen, tudják, hogy most már nincs visszaút: apa a volánnál van.
A 4 literes biturbó V8-as benzinmotor minden fordulatszámon elképesztő teljesítményt nyújt, és senki sem gondolná, hogy a 600 lóerő csupán 6000-es fordulaton érkezik. Ugyanakkor már 2000 környékén is elérhető a brutális, 800 Nm-es nyomaték. Ezek az adatok egy „normális” autótól, pláne egy kombitól, valóban félelmetesek.

A csomagtér alaphelyzetben 565 literes, de az ülések ledöntésével akár 1680 literre is bővíthető. Bár a fő rivális, a Mercedes E63 kombi tágasabb (640-1820 liter), a Porsche Panamera Sport Turismo kevesebb helyet kínál (520-1390 liter).

7. Porsche Panamera Sport Turismo

Sokszor elhangzik a bölcselet, hogy próbáld ötvözni a kellemest a hasznossal. Nos, a Porsche megtette, és a végeredményt elnevezte Panamera GTS-nek. Amelynek most a shooting brake, tehát a Sport Turismo változatát mutatjuk be.

És akkor nem mehetünk el a nagyteljesítményű motorja mellett sem, az a V8-as az orrban, hát az valami zseniális. 6500-as fordulatnál adja le a biturbós motor a maximális teljesítményét, ám a 620 Nm forgatónyomaték már 1800 és 4000 között rendelkezésre áll. A 4,0 literes V8-as biturbó motor 480 lóerőt, lehetővé téve, hogy a 0-100 km/h gyorsulást mindössze 4,1 másodperc alatt teljesítse.

Alaphelyzetben egyébként 515 literes a csomagtér mérete, ám akár 1384 literesre is bővíthető, mert a hátsó „sportülések” persze lehajthatók.

8. Volvo V60 T8 Twin Engine

Hogy ne csak a német autókat említsünk, hoztunk neked egy különlegességet is, amikre kevesen gondolnak, azonban szintén ideális választás lehet az élményautózás szerelmeinek, akik nem szeretik a feltünést.

Itt egy magával ragadó formájú kombi, amit zöld rendszáma miatt sokan villanyautónak hisznek. Pedig nem az, hanem hibrid, hiszen a villanymotoron kívül egy benzines is hajtja. De még milyen! Nemhiába viseli a Volvók között legmagasabb számmal ellátott, T8-as jelzést a hátulján. 

A Volvo V60 T8 Twin Engine egy innovatív plug-in hibrid, amely ötvözi a benzines és az elektromos hajtást. A 2,0 literes négyhengeres benzinmotor 253 lóerőt teljesít, míg a 87 lóerős elektromos motorral együtt a rendszer teljesítménye akár 340 lóerőre is rúghat.A 0-100 km/h gyorsulást mindössze 5,3 másodperc alatt teljesíti, ami figyelemre méltó egy kombi esetében. Az elektromos üzemmódban akár 50 kilométert is megtehet, így városi használatra ideális választás.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?