Életmód

9 füllentés, amit a szüleink mondtak nekünk gyerekkorunkban

A gyerekek számára a szüleik a legfőbb információforrások, ám ez nem jelenti azt, hogy a legmegbízhatóbbak is. Íme, néhány füllentés, amiket gyerekként gyakran halhattunk a szüleinktől.



1. Ha gyakrabban vágják a hajad, akkor gyorsabban fog nőni. (A hajvágás gyakorisága egyáltalán nem befolyásolja a növekedés sebességét. Az életkor és a hormonok már annál inkább.)

2. Nem szabad lenyelni a rágót, mert 7 évig a hasadban marad. (A rágó ugyanúgy megemésztődik, mint bármilyen élelmiszer, csak egy kicsit tovább tart.)

3. Ha sok csokit eszel, akkor pattanásos leszel. (A csoki önmagában nem befolyásolja a pattanások kialakulását.)






4. Ha grimaszolsz, egyszer úgy maradsz.

5. Ha sokat ropogtatjuk az ujjainkat, azzal károsítjuk az ízületeinket. (Ez egy nagyon elterjedt tévhit, de nincs valóságalapja.)

6. Ha közelről bámulod a mikrót működés közben, akkor beteg leszel. (Egy sérülés mentes, jól működő mikró esetében semmi ok az aggodalomra.)

7. Ha megfogsz egy varangyot, akkor szemölcsök nőhetnek a kezedre. (A szemölcsöket vírus és gyenge immunrendszer okozza.)




8. Amikor hazudsz, bevörösödnek a füleid.

9. Ha közelről bámulod a TV-t, akkor elromlik a szemed. (Kutatások bebizonyították, hogy ennek az állításnak nincs igazságalapja.)

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?