Érdekes

Egy drónnal átrepült Észak-Korea felett. A felvételei olyanok, mintha egy másik világból származnának

Te is észrevetted?

 

 

 

Észak-Koreát mindenki ismeri, ugyanakkor szinte senki sem ismeri. Az ország a titkolózásról és a világtól való elzártságáról ismert. Az Unilad információi szerint tudjuk, hogy a belépést egykor csak a turistáknak engedélyezték szigorú felügyelet mellett, de 2020 után a legtöbb ország lakói számára teljesen elérhetetlenné vált.

Nagy változásnak kellene idén decemberben bekövetkeznie. Azt azonban mindannyian tudjuk, hogy semmiképpen sem lesz „szabad üdülés”.

Egy férfi nemrég úgy döntött, hogy felfedezi Észak-Koreát anélkül, hogy valaha is belépne oda. Kínában tett látogatása során úgy döntött, hogy kockázatot vállal – drónjával átrepült az észak-koreai határ felett.

Az egyedülálló felvételt aztán a Reddit közösségi hálózaton tette közzé, amely azonnal vírusszerűen terjedt, és közel 150 ezer pozitív reakciót gyűjtött. Nem hiányzik közülük egy nagy épület, amelyet Kim Ir Szen, Észak-Korea alapítójának, valamint Kim Dzsong Il-nek a képei díszítenek.

Ahogy már első pillantásra láthatjuk, az utcák nagyon üresek, nincsenek gépjárművek, és nagyon kevés a gyalogos. Ha jobban megnézzük, néhány felvételen még az utcán levő embereket is láthatjuk, akik felnéznek, és az őket fotózó drónra mutatnak.

„Most én tévedek, vagy ott egyáltalán nincs is szennyvízhálózat? Határozottan nincs közlekedési lámpa. Úgy néz ki, mint egy város modellje” – jegyezte meg találóan az egyik kommentelő.

Egy másik azt írta: „ Szinte alig vannak autók vagy emberek. Sehol nincs szemét. Annyira bizarr ezt látni.”

Neked is feltűnt már?

Többen megjegyezték, hogy a drónt irányító turistát hatalmas problémák fenyegetik.

„Ha ez a random fickó egy bolti drónnal könnyedén kémkedhet Észak-Korea után, képzeljük el, milyen információkkal rendelkezik az USA” – írta valaki.










VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?