Celeb / Híresség, Hírek

Meghalt Donald Sutherland

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 88. évében elhunyt Donald Sutherland Emmy- és Golden Globe-díjas színész. A szomorú hírt a fia osztotta meg a közösségi médiában egy érzelmes posztban. A rajongók a világ minden tájáról kifejezték együttérzésüket Sutherland családjának, biztosítva őket a támogatásukról.

 

 

 

Sutherland csütörtökön hunyt el Miamiban, a halálhírét a Creative Artists Agency erősítette meg a Varietynek. A színész olyan ikonikus filmekben szerepelt, mint A piszkos tizenkettő, a Ne nézz vissza!,a a Kelly hősei és az Éhezők viadala-filmek.

Sutherland mögött több mint fél évszázados munkásság áll, melyben emlékezetes hősöket, antihősöket játszott, de rengetegszer láthattuk romantikus szerepekben is. Legutóbb Az igazság emberei: Bass Reeves című, 2023-as sorozatban vállalt szerepet.

Bár a szerepei miatt sosem jelölték őt Oscar-díjra, 2018-ban megkapta az életműdíjat. Ezen felül számos Emmy- és Golden Globe-díjjal ismerték el a tehetségét.

A fia érzelmes posztban gyászolja őt

Donald Sutherland fia, a szintén színész Kiefer Sutherland a közösségi oldalán emlékezett meg az édesapjáról. Az 57 éves színész egy régi, közös képet osztott meg, amelyen még kisgyermekként öleli őt az édesapja.

„Fájó szívvel közlöm a hírt, miszerint az édesapám, Donald Sutherland elhunyt. Úgy vélem, ő volt az egyik legfontosabb színész a filmtörténetben. Sosem riadt vissza egy szereptől, legyen az jó, rossz vagy éppen csúf. Imádta amit csinált, és csinálta amit imádott, és ennél többre senki sem vágyhat. Teljes életet élt” – írta Instagramon Kiefer.


forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?