Érdekes, Étel/Recept

Nagyszerű trükk annak kiderítésére, hogy melyik dinnye lesz jó ízű, ha felvágjuk. Ezekkel a jegyekkel kell rendelkeznie

Ebben a cikkben hasznos tippeket adunk, hogy melyik dinnyét válasszuk a boltban vagy a piacon.

 

 

 

A görögdinnye egyértelműen az egyik legtöbbet fogyasztott gyümölcs a nyár folyamán, sok családban több tíz kilogrammot is elfogyasztanak belőle a szezonban. Nem meglepő, hogy amellett, hogy a dinnye különösen frissítő a forró napokon, egészséges is, és értékes tápanyagokban gazdag.

De hogyan válasszuk ki a tökéletes görögdinnyét például a szupermarketben, hogy minél több legyen ezekből?

A görögdinnye értékes kálium- és nátriumforrás, amelyek szükségesek idegrendszerünk megfelelő működéséhez. Emellett vasban, B-vitaminokban, magnéziumban, kalciumban és aszkorbinsavban is gazdag. Nem minden dinnye olyan, mint a görögdinnye, és nem minden darab egyformán gazdag az említett tápanyagokban. Hogyan ismerjük fel a jó dinnyét?

Először is figyelnünk kell az alakjára és a méretére. Az ideális dinnye szimmetrikus alakú, sérülés és deformáció nélküli. Ezért a nehéz, közepes méretű dinnyékhez kell nyúlnunk. A kicsi gyümölcsök éretlenek, a nagyok pedig nemkívánatos módon túlérettek lehetnek.

Egy másik fontos tulajdonság a dinnye héjának kinézete. A fényes héj, amely óvatos nyomkodásra is kemény és szilárd marad, ideális. Az alján világos sárgás foltok vannak. A dinnye kiválasztásánál nem szabad elfelejteni megkopogtatni, és belülről doboló hangot kell hallani.

Ha a felvágott dinnyét választod, a húsának élénkpirosnak és szilárdan védettnek kell lennie.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?