Érdekes

17 váratlan felfedezés, amit az internetes szakértőknek sikerült végül megfejteniük

Számtalan izgalmas dologgal találkozunk nap mint nap, melyeket ösztöneinknél fogva igyekszünk elemezni és megérteni. Akadnak azonban olyan dolgok, melyeket bárhogy is próbálunk, egyszerűen nem sikerül megfejtenünk. Gondoljunk csak a nagyszülők házában rejtőző antik érdekességekre, melyeket sosem lennénk képesek megfejteni magunktól.Szerencsére azonban a 21. században már nem is kelt: az online közösségek, és az ott található sokat látott szakemberek ugyanis bármikor szívesen segítenek nekünk megfejteni a dolgok jelentését. Így történt ez a most következő emberek esetében is.

 

 

 

1 ,,Állatorvos vagyok és egy sebesült macskát hoztak be hozzánk. Amikor megröntgeneztük, kiderült, hogy egy golyó van a lábában. Hihetetlen, de a csont nem sérült.”

Válasz: ez egy 22-es kaliberű töltény. Tekintettel a töltény deformáltságára és a csontok épségére, a golyó valószínűleg átment valamin, mielőtt bejutott a macskába.

2 ,,A Google Térképen találtam. Van valami a munkahelyem garázsának a tetején.”

Válasz: ez egy pókdaru. Ezt az épületek tetején történő emeléskor jelentkező terhelés enyhítése végett szokták használni. Valószínűleg valamilyen ponyvával van borítva.

3 ,,Apám a munkahelyén találta ezt a valamit. Úgy gondoljuk, hogy talán egy régi konzervnyitó vagy ilyesmi.”

Válasz: ez egy dobozos üdítő nyitó. Mielőtt nyitófüllel szerelték volna fel őket, ezt a szerszámot használták a „kibontásukhoz”. A szerkezet két lyukat csinál a dobozra, az egyiken keresztül lehet inni az italt, a másikon keresztül áramlik a levegő.4 ,,Ezek a furcsa mezők a sacramentoi repülőtértől északra találhatók. Kíváncsi lennék, hogy mi a céljuk.”

Válasz: ezek mesterségesen létrehozott mocsarak sólymok, darumadarak, gémek, stb. számára. Használhatók továbbá a mezők öntözésére is.

5 ,,3 ilyen dobozt találtunk a garázsban. A színes zsíros anyagok belsejében valamilyen rugószerű fém található.”

Válasz: lávalámpa-töltelék. A rugó a lámpa alján felmelegszik, a paraffin pedig megolvad és úszni kezd a vízben.

6 ,,Az egyik betegem ágya alatt találtam. Mi lehet ez?!”

Válasz: ez egy dysdera crocata nevezetű pókfajta, amely tetvekből táplálkozik. Ez a képen látható egészen biztosan halott, hiányoznak a végtagjai.7 ,,A gyerekeim ma egy nagyon furcsa dolgot szedtek ki a medencéből. Azt mondták, hogy idegen tojás és írnak inkább végrendeletet a biztonság kedvéért, de engem tényleg érdekel, hogy mi lehet.”

Válasz: Ez egy zselatinkapszula, amit vitaminokhoz és gyógyszerekhez szoktak használni. Amikor vízbe kerül lágy-ragadós lesz és megduzzad.

8 ,,Miért ilyen kicsi ez a serpenyő?”

Válasz: Ez egy 10 serpenyős Raclette-sütő egyik darabja.

9 ,,Egy répaszerű valami és több különböző méretű fekete korong található benne, mi lehet ez?!”

Válasz: ez egy hóember-készítő készlet: orr, szem, száj és gombok.

10 ,,Miért van szükség rájuk?! Egy kórháznál találtam.”

Válasz: ez egy vészhelyzeti zuhany arra az esetre, ha az ott dolgozók véletlenül vegyi anyagokkal érintkeznének pl. egy laboratóriumi vizsgálat során.

11 ,,A kollégám vette ki ezt a valamit a KFC-s italából.”

Válasz: ez egy italautomata fúvókája.

12 ,,Norvégiában számtalan helyen lehet találkozni ilyenekkel. Mik ezek? Valami fagyasztó ládák?!”

Válasz: ezekben a tárolókban tartották a komposztot a 20. század elején az emberek. Mást is lehetett bennük, például homokot vagy földet tartani, amiket a havas utak szórásához használtak.

13 ,,A nagymamám szobájában találtam. Egy hatástalanított bomba vagy mi lehet?!”

Válasz: ez egy második világháborús 81 mm-es rakétavető töltet. Nincs rajta biztosíték, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel már hatástalanították. De ha belenézel az orrába és látsz ott egy műanyag, kissé büdös, barnás anyagot, akkor lehet, hogy még működik!

14 ,,Mi ez a nagy lyuk a tejesüvegek oldalán?”

Válasz: ez egy nyomáscsökkentő lyuk. Azért csinálták, hogy amikor leejtjük a tejes palackot, akkor ne a palack durranjon ki, hanem ez a lyuk púposodjon ki. Egyúttal a savanyú tejet is jelzi, mivel akkor szintén a bemélyedés először kiegyenesedik, majd kidudorodik.

 

 

 

 

 

 

15 ,,Mi ez a jel?”

Válasz: ez a tábla tiltja a flamingók megközelítését és ijesztgetését – néhány ember a fényképezés miatt zavarja meg őket a tavaszi párzásukkor.

16 ,,Ezt a tengerparton találtam Nags Head-nél (Észak-Karolina). Folyamatosan mossa ezeket partra a víz. Mozognak is, mi lehet?!”

Válasz: ez egy puhatestű állat, amit Clione limacina-nak (tengeri angyal) hívnak.

17 ,,Mi ez? A kenyérpirító mellett találtam. Mondd, hogy nem valami csótányból származik!”

Válasz: ,,A fenébe, ember…ez úgy néz ki, mint a csörgőkígyó csörgője.” – és valóban az volt, mint kiderült.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?