Celeb / Híresség

Hajdú Péter és Nagy Feró is kiakadt a kötelező sorkatonaság kérdése miatt: „Nem akarom, hogy magyar fiatalok áldozzák az életüket a határainkon túl!”

Sorra vállalják fel a véleményüket az ismertebb személyek is azzal kapcsolatban, hogy újra visszaállítanák a kötelező sorkatonaságot Magyarországon.

 

 

 

Egyre több hazai sztár mondja el a véleményét, hogy hogyan reagálna, ha a NATO valóban katonai missziót indítana Ukrajnába a jövőben. Schobert Norbi szerint egy olyan békemisszió, amit fegyverrel szeretnének sikerre vinni, „eleve halálra van ítélve”, és nem hiszi, hogy ebben a NATO és az Európai Unió tagállamaiban élők ne értenének vele egyet. Varga Miklós is teljesen kiborult azon, hogy fiatalokat küldenének a háborúba, mint mondta, elfogadhatatlan, hogy idegen érdekek jegyében akarják belerángatni hazánkat a háborúba és a magyarokat elvinni harcolni.

Hajdú Péter édesapaként szintén a háború elkerülésére szavaz, a kötelező sorkatonaság visszaállítását pedig elvből elutasítja a fiai miatt.

„2004-ben, amikor eltörölték Magyarországon a kötelező sorkatonai szolgálatot, akkor az egész ország egy emberként lélegzett fel. Most döbbenten hallom az egyre élesebb hangokat az Unión belülről, hogy vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Én, mint két fiú édesapja, ezt határozottan visszautasítom” – állt ki élesen a véleménye mellett, majd hozzátette: a háború helyett a diplomáciai megoldást tartaná előnyösebbnek.

Én a béke mellett vagyok, azt gondolom, hogy a józan többség a béke pártján áll. Élvezzük a szabadságot, a békét és gyönyörködjünk gyermekeinkben!– hangsúlyozta ki a lényeget a Borsnak, akivel Nagy Feró is egyet értett

 Az én fiaim soha nem kaptak katonai kiképzést. De ha kaptak volna, sem gondolkodnék egy percet sem, csípőből mondanám és mondom is, hogy sem az orosz–ukrán, sem pedig bármely más konfliktus, nem a mi, nem az ő háborújuk. Miért is harcoljanak magyar fiatalok egy idegen országért? A II. világháborúban végigpusztították Magyarországot… Nem akarom, hogy magyar fiatalok áldozzák az életüket a határainkon túl! – jelentette ki az énekes.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?