Érdekes

Vége az önfeledt Mekizésnek, megtagadhatja a McDonald’s a kiszolgálásunkat, ha így rendelünk

Mindenki csinálta már ezt, de most bekeményített a McDonald’s, egyszerűen nem szolgálnak ki, ha így próbálkozunk.

 

 

 

Pár hete egy budapesti McDonald’s étterem Drive Thru részlegében érdekes incidens történt: egy fiatal magyar srác és barátai gyalogosan próbáltak hamburgert venni. Miután az étterem zárva volt, az applikáción keresztül rendeltek, és a McDrive-nál kívánták átvenni az ételt. Azonban a dolgozók nem szolgálták ki őket addig, amíg egy autóba nem szálltak, amely utánuk érkezett. Az egyik internetes portál felkereste a McDonald’s sajtóosztályát, hogy kiderítsék, miért nem lehet gyalogosan rendelést felvenni a McDrive-ban.

A McDonald’s hazai sajtókommunikációját végző Noguchi ügynökség válaszában megerősítette, hogy a gyalogosan érkező vendégeket nem szolgálják ki a McDrive-ban. Ennek oka elsősorban a biztonság: a Drive Thru útvonalán nagy forgalom halad át, ami veszélyt jelenthet a gyalogosokra.

A Drive utunkon jelentős autósforgalom megy keresztül, ami a gyalogosan érkezők számára veszélyt jelent. Számunkra vendégeink biztonsága minden esetben az első számú prioritás, ezért nem engedünk gyalogosforgalmat az autók közé. Éjszaka különösen problémás lehet a láthatóság, könnyen kialakulhatnak balesetveszélyes szituációk, így az autós kiszolgálásra épített úton nem szolgálunk ki gyalogosokat“ – olvasható a McDonald’s hivatalos válaszában.

Ez a szabályozás nem csupán Magyarországra érvényes, hanem globálisan is alkalmazzák a McDonald’s éttermekben. A McDrive szolgáltatást kizárólag személygépkocsival, kerékpárral vagy motorkerékpárral lehet igénybe venni. A szabályok egyértelműen kimondják, hogy gyalogosan nem lehet áthaladni a Drive Thru útvonalán, függetlenül a napszaktól vagy a rendelés módjától.

A McDonald’s házirendjében és weboldalán részletes tájékoztatást találunk arról, milyen eszközökkel vehető igénybe a McDrive szolgáltatás. Az étteremlánc kiemelten kezeli a vendégek biztonságát, ezért fontos betartani ezeket az előírásokat. Tehát, ha legközelebb hamburgert szeretnénk vásárolni a McDrive-ban, mindenképpen járművel érkezzünk, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket és a balesetveszélyes helyzeteket.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?