Belföld, Hírek

Nemhogy nem dőlt be, rekordévet zárt Mészáros Lőrinc sportmárkája, a 2Rule

Most került nyilvánosságra Mészáros Lőrinc sportmárkájának, a 2Rule-nak az éves beszámolója, amely szerint az üzletember cégének rekordbevételt sikerült elkönyvelnie 2023-ban. Az egy évvel korábbihoz képest tavaly 100 millió forinttal volt nagyobb a bevételük.

 

 

 

Mint, ahogy arról korábban a Blikk is beszámolt: bő egy hónappal ezelőtt kiderült, hogy valami nem stimmel Mészáros Lőrinc sportmárkájával kapcsolatban, hiszen a 2Rule mindkét fióktelepe bezárt, és a márka webshopja is leállt. Nem sokkal később azonban a márkát forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt. tisztázta a helyzetet:

„Tájékoztatásul közöljük, hogy a Magyar Sportmárka Zrt. új helyre költözött. Az iroda és bemutatóterem megújult környezetben várja majd partnereit, ezzel párhuzamosan a webshop frissítés alatt áll, így átmenetileg nem elérhető.”

Bár akkor még nem voltak készen az éves beszámolók, a cég már előre jelezte, hogy a bevételük tavaly is növekedett. Ezt igazolják a frissen megjelent dokumentumok is, sőt, rekordprofitot könyveltek el az elmúlt évben.

A Magyar Sportmárka Zrt. összesen 903 millió forint bevétellel zárta az évet, amely 100 millióval több az egy évvel ezelőttihez képest, és ennek az összegnek szinte a teljes egésze kereskedelemből folyt be.

Emellett 96 millió forint egyéb bevételt is szerzett a cég tavaly, a dokumentumok kiegészítő melléklete szerint ugyanis korábban találtak még valahol árukat, amiket sikerült eladniuk – írja a 444.

A kiadásokkal kapcsolatban kiderült, hogy az anyagjellegű költségek összege 452 millióról 606 millióra emelkedett, valamint a dolgozókkal kapcsolatos költségek is növekedtek, a korábbi 72,7 millió forint helyett, most 119 milliót számoltak el ilyen jogcímen. Az összeg növekedése létszámbővüléssel magyarázható, mivel hat helyett hét főre növekedett a Magyar Sportmárka Zrt. alkalmazottainak száma. Ők átlagosan bruttó 1,1 millió forintot tehettek zsebre havonta.

A bevételek és a kiadások elszámolása után a cég az eddigi legjobb évét zárhatta: 213 milliós profitot termeltek, az előző évi 196 millió forinthoz képest. Osztalékot most sem fizetett a cég.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?