Hírek, Internet

Még több reklámot fog mutatni a YouTube, mint eddig

A YouTube nem fizető nézői hamarosan kellemetlen meglepetésben részesülhetnek, amikor ideiglenesen leállítják az éppen nézett videójuk lejátszását. Az oldalon ugyanis a jövőben ekkor hirtelen egy reklám ugorhat majd az arcukba, amit pont azért kezd el majd mutatni nekik a videómegosztó, mert „bepauzálták” a fő klip lejátszását.

 

 

 

Google már tavaly belengette az ilyen, az úgymond lejátszási szünetekben megjelenő reklámklipek bevezetését a YouTube-ra, de a hírek szerint az eddig csak kísérleti jelleggel kipróbált formátum alkalmazását most a cég ki fogja terjeszteni a felhasználók nagyobb részére is. Így ha utóbbiak átmenetileg szüneteltetik az aktuális nézett videó visszajátszását,annak ablaka kisebbre zsugorik, és a képernyőn a klip mellett egy reklám bukkan fel.

Az új formátum egyelőre az okostévéken bukkan fel, de nyilvánvalóan csak idő kérdése, hogy a YouTube app-ban, illetve a webes felületen is felbukkanjon majd. A Google az elmúlt egy évben igen komoly háborút indított a reklámblokkolókkal szemben utóbbi platformokon is, így a felhasználóknak egyre kevesebb lehetőségük van ezek megkerülésére és kiszűrésére a YouTube használata közben.

Ennek legbiztosabb módja jelenleg a videómegosztó Premium változatára történő előfizetés tűnik, ami mellett gyakorlatilag egyáltalán nem lehet hirdetésekkel találkozni a YouTube videók nézegetése közben – mármint azokon kívül, amiket maguk a videók készítői helyeznek el saját anyagaikban.

forrás: pcforum.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?