Hírek

Kivonulnak a magyar húsipari munkások? Milliós álomfizetéssel csábítják őket Svájcba, nyelvtudás sem szükséges

Hentes, marhacsontozó munkakörbe keres egy svájci húsüzem magyarokat. Az itthoni fizetés többszörösét lehetne megkeresni, továbbá az is kiderült, a nyelvtudás nem tartozik az elvárások közé, azonban tapasztalat nélkül nem tölthető be a munkakör.

 

 

 

Tapasztalattal rendelkező hentesek vagy már betanult munkavállalók jelentkezését várják, akár azonnali kezdéssel is egy svájci húsüzembe. Minimális német nyelvtudással vagy nyelvtudás nélkül is lehet pályázni az állásra – írja a Pénzcentrum.

A fizetés havonta több mint 1 millió forint, miközben itthon a 400 ezret is alig éri el a hentesek bérezése. Kiutazásban is nyújtanak segítséget és bizonyos mennyiségű bérleti díj fejében a szállást is biztosítják a szerződésben álló toborzóirodán át.

A hentesen felül keresnek még marhacsontozót is, viszont ehhez a munkakörhöz is elvárnak tapasztalatot, azonban a végzettséget illetően flexibilisek. A jelentkezéseket fényképes önéletrajzzal várják, a további dokumentumokkal kapcsolatban vállalják, hogy akár nyelvi segítséget is adnak.

A részletek

A portál szerint az illetmény részét képezi a bruttó átlagos 27 frankos órabér, és egyéb juttatások is, mint az étkezési hozzájárulás és a munkába járás biztosítása. Bérleti díj fejében lakhatást is nyújtanak, továbbá az svájci egészségbiztosítás intézésben is adnak iránymutatást.

Munkakörülmények illetően egy adott cégnél hétfőtől péntekig van a munkaidő. Szerszámot pedig mind esetben az adott cég szolgáltat. Vagyis a lakhatási költséget és a betegbiztosítást kell egy hónapban a fix kiadások közzé számolni.

Svájcban a nettó bér nagyjából a bruttó 78 százaléka, azonban ebben a betegbiztosítás nincsen benne. Ebből kiindulva a 27 frankból óránként körülbelül 21,5 frankot kaphatunk készhez.

Amivel, ha egy 40 órás munkakörrel kalkulálunk, hetente nettó 860 frankot tehetünk zsebre, vagyis 4 hetes hónappal számolva 3440 frankot (1 368 810 forint).

A KSH legfrissebb adatai szerint a húsfeldolgozók fizetése átlagosan bruttó 400 207 forint volt 2023-ban.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?