Belföld

Orbán Viktor a gyermekvédelemről: „Ha a szigor nem elég, jöjjön most a vasszigor” – videó

Ismét a TikTokon jelentkezett Orbán Viktor. Ezúttal hat különböző témában nyilvánult meg

 

 

 

Rögtön az új köztársasági elnök hivatalba lépésével kezdett:

Sulyok Tamás (…) higgadt, nyugodt, vitathatatlan jogászi szaktekintély, aki képes nyugalmat teremteni. Ilyen elnök kell most nekünk” – mondta, majd rátért a közelmúlt pedofilbotrányaira.

Eddig azt gondoltuk, hogy Magyarországon egy szigorú gyermekvédelmi rendszer mellett élünk, gyermekeink biztonságban vannak. Kiderült, a pedofil ügyek kapcsán, hogy ez nincs így.

Ha a szigor nem elég, jöjjön most a vasszigor.

Elrendeltem, hogy minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjét, vezetőit át kell világítani. Nem dolgozhatnak a gyerekek mellett olyanok, akik veszélyt jelentenek a gyermekeinkre.

A miniszterelnök ezután az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban is megszólalt. Szokásos módon a háború végét sürgette. „Háború helyett békére van szükségünk, de béke magától nem lesz, a békét meg csinálni” – mondta és kitért a közelgő EP-választásokra, hangsúlyozva, hogy „olyan európai vezetőkre van szükség, akikkel a békét meg lehet csinálni.”

Kitért a közelmúlt diplomáciai találkozásaira, valamint elárulta, hogy a közeljövőben is magas rangú külföldi tisztviselőket várnak Budapestre. Mindemellett beszámolt a BYD kínai autógyár vezetőivel való találkozásról, akik Szegeden építenek gyárat. A miniszterelnök szerint „ez hatalmas gazdasági siker”.

@viktor_a_tiktokon Hatlövetű – február #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #hatlövetű ♬ The Champion – Lux-Inspira


forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?