Érdekes, Hírek, Internet

Meghalt a facebook!Ezért nem tudod használni a Facebook Messengert! Hatalmas baj lehet: teljesen lehalt a Facebook Messenger, Magyarországon sem működik!

Komoly gondok vannak a Facebook működésében, több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer. A Messenger és az Instagram sem működik.

 

 

 
Kedd délután a Meta által üzemeltetett közösségi platformok – többek között a Facebook, az Instagram és a Threads – hirtelen működési zavarokkal küzdöttek, ami világszerte kizárta a felhasználókat, akik ezután nem tudtak visszatérni fiókjaikhoz.

A zavarok körülbelül 16:30-kor kezdődtek a Facebookon, a hozzá tartozó Messengeren, a Threads alkalmazáson, valamint az Instagramon, amikor ezek a szolgáltatások egyszerre váltak elérhetetlenné, megakadályozva a felhasználókat a további hozzáférésben. Az első problémajelentések 16:00 óra után kezdtek érkezni, és mindössze fél óra alatt a hibajelentések száma meghaladta a százezret globális szinten, ez a szám pedig tovább növekedett.

A felhasználók ezt az üzenetet kapták: „Munkamenet lejárt. Kérjük, jelentkezzen be újra”. Azonban a visszajelentkezési kísérletek mindenkinél sikertelenek voltak.

Több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer, és nem engedi őket visszaejelentkezni sem.

A probléma Magyarországot is érinti, de ezenkívül leginkább Lengyelországot sújtja a probléma Európában, de gondok akadtak Belgiumban, Csehországban, Litvániában, Az Egyesült Királyságban, Bécs és München környékén, valamint Bukarest is pirosan világít a térképen.

Európán kívül is rengeteg országban leállt az alkalmazás, többek közt Manilában, de Ausztráliában és Amerika egyes részein sem működik megfelelően.

Azóta kiderült, hogy az Instagram is hasonló gondokkal küzd, ahol szintén nem elérhető jelenleg az üzenetküldés.

A New York Times tech szakírója úgy tudja, hogy nem csak a Facebook szolgáltatásai és alkalmazásai álltak le, de a cég összes belső kommunikációs platformja is, köztük a Workplace is. Ez Ryan Mac szerint annyit tesz, hogy gyakorlatilag a Facebooknál nagyon dolgozni sem tudnak jelenleg, többen is úgy fogalmaztak, hogy ez a cégnél olyan, mintha a nagy havazás miatt szünetelne a munka.

Downdetectorra is egyre több bejelentés jön a panaszokról a világ minden részéről, és az X-en (korábban Twitter) is egyre gyűlnek a panaszok. Emellett az Instagram is lehalt, nem tölti be a hírfolyamot.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?