Életmód, Érdekes

1 milliárd forintot hagyott kisállataira a nő – Három gyermeke helyett ők kapják majd vagyonát

Úgy döntött, azokra hagyja pénzét, akik valóban mellette voltak.

 

 

 

Egy idős kínai nő úgy döntött, hogy 20 millió jüan, azaz körülbelül 1 milliárd forintnyi vagyonát kiscicájára és kutyájára hagyja, három gyermeke helyett. 

A nő néhány évvel ezelőtt írt először végrendeletet, ekkor még vagyonát felosztotta három gyermeke között. Végül azonban meggondolta magát, mivel mindegyikőjük elhanyagolta őt utolsó éveiben.

1 milliárd forintot hagyott állataira

A kínai asszony azt állította, gyermekei soha nem látogatták meg, és nem gondoskodtak róla. Emiatt aztán új végrendeletet írt, amelyben minden örökségét azokra hagyja, akik végig ott voltak mellette: kisállataira. Bár a Liu vezetéknevű nő már le is jegyezte kívánságát, szerencsétlenségére a kínai törvények tiltják, hogy az emberek közvetlenül a háziállataikra hagyják a vagyontárgyaikat.

Egy ügyvéddel való konzultációt követően az asszony azonban megtalálta a megoldást – egy állatorvosi klinikát nevezett ki vagyonának kezelőjévé, és rábízta szeretett háziállatainak gondozását.

Ezt követően a kínai végrendelet-nyilvántartó központ pekingi központjának tisztviselője figyelmeztette Liut, hogy így veszélyeztetve van a vagyona, és a hivatal utasította a nőt, hogy nevezzen ki egy olyan személyt, akiben megbízik, és aki majd felügyeli az állatklinikát az örökség kezelését illetően. A jogi szakértők aggályosnak találták a végrendeletet, és azt az esetet is felvetik, mi lesz, ha gyermekei mégis elkezdik ápolni őt, és Liu végül meggondolja magát.

Az idős nő története sok kínai emberhez eljutott, akik mind együttéreztek helyzetével. Az ázsiai országokban egyébként törvény bünteti azokat a gyerekeket, akik elhanyagolják idős, beteg szüleiket.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?