Belföld, Celeb / Híresség

Nagy Feró örül a Fidesz milliárdosainak: „Csak a volt kommunistáktól veszik vissza a dolgokat”

Élete legfontosabb pártjának nevezte a Fideszt a zenész. Azt is elárulta, szerinte még mindig a szemébe merne nézni a 80-as évekbeli önmagának.

 

 

 

Már-már egy tömör politikai életútinterjút készített Nagy Feróval a Mi Hazánkhoz köthető Magyar Jelen. A zenész hosszan részletezte, milyen jelentős volt számára a MIÉP, noha a rendszerváltáskor először az SZDSZ-szel szimpatizált. Majd elárulta azt is:

„Úgy érzem, életem legfontosabb pártja a Fidesz. Négyszer nyerték meg a választásokat, már csak ezért is kicsit csendesebben kellene kritizálnia azt, amit képviselnek. A helyi Fidesz-szervezetet is támogatom, részt veszek a Békemeneteken, s ha Viktor kérné, akár a díszemelvényen is ott ülnék, hiszen a miniszterelnöknek szüksége is van rá, hogy kiálljunk mellette.”

Nagy elárulta azt is, hogy „nem zavarja”, hogy Orbán a liberális internacionálé alelnöke volt, mivel „magát is mindig liberálisnak tartotta”. Orbán szerinte „zseniálisan” vezeti az országot:

„Orbán tisztában van a saját erejével, nem él vissza a hatalmával, egyre többen mondják, hogy Európában, napjainkban ő a legfontosabb politikus.”

Gyakran elhangzik – vetette fel a Magyar Jelen –, hogy a Fidesz mindent a saját nomenklatúrájának juttat. Nagy Ferónak erről az volt a véleménye:

„Annak kellene inkább örülnünk, hogy végre most a jobboldalon is van néhány gazdagabb ember, bár a legtöbb gazdag még mindig a szocialista párthoz kötődik, illetve ahhoz a baloldalhoz, amiről nem is igazán tudjuk, hogy mit is képvisel. Be kell látnunk, hogy a politikában és a gazdaságban még mindig a pénz, a milliárdosok határozzák meg a tudatot, ezért is örülök a Fidesz milliárdosainak. Mondják, hogy a Fidesz mindent elvesz, de én úgy gondolom, csak a volt kommunistáktól veszi vissza azokat a dolgokat, amik egykor nagy közös tulajdonunkat alkották.”

A lapnak Nagy azt mondta a Mi Hazánkról, hogy „ha világosak lennének a céljai, akkor hagyná, hogy a Fidesz végezze a dolgát”. Végül pedig azt is elárulta, szerinte a szemébe merne nézni a 80-as évekbeli önmagának, hiszen most is ugyanazt gondolja, mint annak idején.
forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?