Belföld

Dől a pénz: soha nem született még ennyi magyar milliomos, mint 2023-ban

Minden eddiginél több milliomos, százmilliomos és milliárdos született 2023-ban – közölte a Szerencsejáték Zrt. pénteken az MTI-vel.

 

 

 

A közlemény szerint több mint hatezer emberrel bővült a milliomosok klubja 2023-ban. A Szerencsejáték Zrt. hálózatában rekordot döntött a nyertesek száma, 6 milliárdos, 31 százmilliókat jelentő nyeremény született tavaly, és 6031-en örülhettek hét, nyolc vagy kilenc számjegyű nyereménynek. A legtöbb nyertes a sportfogadásban született, a legnagyobb nyeremények pedig számsorsjátékok és a sorsjegyek kedvelőihez kerültek.

Mint írták, az ötöslottón tavaly négyen nyerték meg a jackpotot, közülük hárman milliárdos, egy szerencsés játékos pedig majdnem félmilliárdos nyereményt vihetett haza. A négy találattal járó hét számjegyű nyereménnyel további 1228 szerencsés gazdagodott, így Magyarország legnépszerűbb lottójátékával 1232-en csatlakozhattak a milliomosok, százmilliomosok és milliárdosok klubjához.

Tudatták azt is, hogy bár tavaly nem született magyar telitalálatos az európai lottójátékon, 5+1 találatos szelvénnyel 7 szerencsés nyert százmilliós összeget, köztük volt, aki 300 millió forintot meghaladó nyereménnyel gazdagodott, és többen örülhettek kétszázmilliós nyereménynek. Az Eurojackpot játékon 99 legalább egymillió forintot meghaladó hazai nyeremény született 2023-ban – írták.

A hatoslottón tavaly 7 telitalálatos született, köztük 3 milliárdos és 3 százmilliós főnyeremény talált gazdára. A Skandináv lottón 17 nagynyertes örülhetett, köztük 11-en százmilliós nyereménnyel gazdagodtak. A Kenón 108, a Puttón pedig 181 milliomos született. A Kenón 2023-ban a top nyeremény 300 millió forint volt. A Luxor játékon 121-en, Jokeren pedig 267-en örülhettek milliós vagy éppen több tízmilliós nyereményüknek, utóbbin 8 százmilliós nyeremény talált gazdára – ismertette Szerencsejáték Zrt.

Brutál sok pénz szakítottak a Tippmixen idén a magyarok

Rekord évet zárhattak a sportfogadók is, a Tippmixen és az idén megújult TippmixPro-n 1925 milliomos született, köztük 77-en a v-sport offline, 7-en pedig a v-sport online játékkal. A Tippmixen 2023-ban 727-en voltak, akik hét- vagy nyolc számjegyű nyereményre válthatták nyerő tippjeiket. A TippmixPro-n minden eddiginél több, 1 114 milliomos, illetve tízmilliomos született tavaly.

A tájékoztatás szerint a Kincsem+ TUTI és Kincsem+ játékkal 2023-ban összesen 93 szerencsés magyar nyert millió feletti összeget, ők 494 235 860 forintot vihettek haza. A tavalyi év legnagyobb nyertese az a szerencsés, aki június 16-án több mint 91 millió forintra válthatta tippjeit.

Azt írták, hagyományos kaparós sorsjegyekkel 1212-en nyertek hatmilliárd forintnyi összeget. A legtöbben a tavalyi év legnépszerűbb sorsjegyével, a Milliomos Klubbal gazdagodtak, több mint 500 olyan nyertes született, aki milliós vagy tízmilliós nyereménynek örülhetett – ismertette a Szerencsejáték Zrt.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?