Érdekes

100 milliárd dollárra nőtt a világ leggazdagabb nőjének vagyona

L’Oréal francia kozmetikai cég örököse, Francoise Bettencourt Meyers a világon az első nő, akinek a vagyona elérte a 100 milliárd dollárt.

 

 

 

A Bloomberg Billionaires szerint az örökösnő vagyona 100,2 milliárd dollár volt csütörtökön, amihez hozzájárult, hogy a nagyapja által 1909-ben alapított L’Oréal részvényára rekordszintre emelkedett, piaci tőkeértéke harmadával nőtt az év eleje óta.

A francia Francoise Bettencourt-Meyers vagyona átlépte a 100 milliárd dollártFORRÁS: AFP/FRANCOIS GUILLOT

A most 70 éves Francoise Bettencourt Meyers a 268 milliárd dollárra becsült cég alelnöke, részvénycsomagját 2017-ben örökölte édesanyjától.

Az örökösnő és családja kezében van a részvények 35 százaléka. A L’Oréal örökösét a Forbes magazin 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban is a világ leggazdagabb nőjének választotta. Az örökösnő visszahúzódó életet él, kerüli a nyilvánosságot, ugyanakkor ismert róla, hogy szívesen játszik zongorán és több könyv szerzője is.

A világ második leggazdagabb nője Alice Walton, aki a Walmart kiskereskedelmi lánc mögött álló család tagja, vagyona nagyjából jelenleg 70 milliárd dollár.

A világ leggazdagabb magánszemélye címért egyébként ádáz küzdelem zajlik Elon Musk és a francia Bernard Arnault között, aki az LVMH divatipari vállalat vezetője. Az elmúlt bő egy év alatt többször is előzték egymást a versenyben, ami főként annak köszönhető, hogy az irányításuk alatti vállalatok részvényértékei folyamatosan változnak a tőzsdén.

forrás: origo.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?