Belföld

Hihetetlen: a budapesti karácsonyi vásár még a bécsinél is drágább, Bukarestről nem is beszélve…

Az igaz, hogy nem volt szükségünk összehasonlítási alapra ahhoz, hogy tudjuk: piszok drága a budapesti karácsonyi vásár, de, hogy az egész régióban – Béccsel együtt – is mi fizessük a legtöbbet egy lángosért, mégiscsak hihetetlen.

 

 

 

A budapesti karácsonyi vásár már november óta nyitva van. Az első nap el is látogattunk oda, hogy gyorsan felmérjük, meddig kell rakni a pénztárcát, ha jól akarunk lakni a karácsonyi mulatságon. Ekkor szembesültünk vele, hogy nagyobb pénztárcára lesz szükség…

Mindenki tudja, hogy a karácsonyi vásáron nem egy szeretetteljes ölelésért osztogatják a lángost és a forraltbort, de mégiscsak durva árakkal dolgoznak. Ezzel most még jobban szembesülhetünk, hiszen a Vakmajom Facebookos oldal elkészített egy összehasonlítást, amelyből kiderült: az áraink nem nemzetközi szintűek, hanem annál is drágábbak.

Bécs, Pozsony, Budapest Szeged, Bukarest esett a Vakmajom górcsője alá. Humorosan még meg is jegyzik, hogy most már tudják, miért magasabb a román életszínvonal, mint a magyar: „hasonló fizetések mellett sokkal alacsonyabb árak vannak, kisebbek az adók, ezért is éri meg Romániába járni vásárolni” – írják. Hozzáteszik, hogy a pesti áraknak pár tételben Bécset is sikerült leverni. Végül megjegyzik:

Az év arbitrázs biznisze lehetne a Bukarestben vett lángost, pláne sült krumplit Pesten eladni! Bérelnénk egy repülőt, még úgy is megérné.

Ha mindenki jól szemügyre vette az árakat, akkor a Vakmajom még meglep egy aprósággal: itt vannak a városok átlagkeresetei is, amelyek még jobban árnyalják az árarányok szépségét:

  • Szeged 870 eur
  • Bukarest 961 eur
  • Budapest 1082 eur
  • Pozsony 1306 eur
  • Bécs 2754 eur

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?