Celeb / Híresség

Nővé vált Návai Anikó fia

Érdekes és meglepő bejegyzésre lettünk figyelmesek Návai Anikó hollywoodi tevékenységét követő Instagram-oldalán. A filmfővárosából évtizedeken át tudósító riporter pár nappal ezelőtt megosztott egy esküvői képet, amellyel a lánya és a menye házassági évfordulójához gratulált.

 

 

 

„Te vagy az örömöm, a napsütésem, a büszkeségem, a mindenem” – írta a kép mellé, amely azonban egy dolog miatt magyarázatra szorul. Aki ugyanis jobban ismeri Návai Anikó életét, tudhatja, hogy a filmes tudósító 43 évvel ezelőtt egy Márk nevű fiúnak adott életet.

Návainak a lányáról szóló bejegyzése mégsem tévedés, a sztárriporter fia ugyanis 2011-ben nemet váltott, egy évvel később pedig hivatalosan a nevét is megváltoztatta, s azóta Cadence Valentine néven él boldogan. Tíz évvel ezelőtt a kaliforniai Northridge Egyetem hivatalos diáklapjának maga Cadence mesélt arról az időszakról, amikor rájött arra, hogy ő valójában egy férfi testbe született nő. A cikkben egyébként az akkor szociális munkásnak tanuló Cadence arról is lerántotta a leplet, hogy az édesanyjának – akit egyébként nem neveznek meg – mennyire nehéz volt elfogadnia azt, hogy ezentúl nem fia, hanem lánya van.


– Ugyanúgy át kellett mennem vele a megértés folyamatán, mint ahogy nekem át kellett mennem a saját magam megértésének folyamatán. Neki nem volt egyszerű megbirkózni azzal a ténnyel, hogy a gyermek, akit ismert és felnevelt, sok szempontból már nem létezik – vallotta akkor a nehézségekről Návai Anikó lánya, aki az elmúlt évtizedben a hivatásává tette a hozzá hasonló fiatalok segítését: egy Los Angeles-i LMBTQ+ szervezetnél mentálhigiénés szakemberként dolgozik. Sőt, még az édesanyja világának is a részévé vált, ugyanis szakértőként segítette a nemrég hazánkban is forgató Oscar-díjas színész, Eddie Redmayne felkészülését A dán lány című film főszerepére, amelyben egy nővé váló múlt századi férfit alakított.

– Soha nem felejtem el azt az első találkozást. Eddie már várt egy pohár vízzel az asztalon, a könyvek, magazinok, jegyzetfüzetek és a folyamat egyéb kellékei között. Tisztában voltam vele (mivel kutakodom, mielőtt bármihez is a nevemet adnám), hogy mélyen összpontosít, s kiterjedt kutatással és könyörtelenül merül bele egy szerepbe. A felkészülése egyszerre volt csodálatra méltó és szinte hihetetlen – számolt az Advocate című internetes lapnak később a közös munkáról Candece, aki egy éve házasodott össze a feleségével, Ashley-vel, a menyegzőn pedig az új helyzettel eleinte nehezen megbarátkozó Návai Anikó is boldogan vett részt.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?