Érdekes, Film

12 érdekesség a Roxfort háztájőrzőjéről, Rubeus Hagridról

 

 

 

1.

Hagrid 1928. december 6-án született, egy sor korábbi teória is született ennek köszönhetően, melyek szerint igazából Hagrid a Mikulás.

2.

Hagrid allergiás a macskákra.
A Bölcsek kövében Hagrid azt mondja, nem szereti a macskákat, mert tüsszögnie kell tőlük. Mi, muglik ebből már feltételezhetjük, hogy Hagrid valószínűleg allergiás, de Rowling is megerősítette a feltevést.

3.

Robbie Coltrane, aki Hagridot alakítja a filmekben, egy interjúban elárulta, Rowling azt mesélte neki, hogy a karaktert egy Pokol angyalai motorosról mintázta. „Óriási volt és félelmetes. Aztán leült és elkezdett kertészkedésről meg arról beszélni, hogy a petúniák idén nem olyan szépek.

4.

Apropó, Robbie Coltrane: ő volt Rowling első választása a szerepre. Ezzel együtt ő volt az első színész is, akit megtaláltak a szereplőgárdába.

5.

A szerepet a legendás Robin Williams is nagyon szerette volna, fel is hívta a rendező Chris Columbust, és a casting vezetőjét, Janet Hirshensont is. De mivel Rowling szigorú szabályokat támasztott azzal kapcsolatban, hogy csak brit és ír tagjai lehetnek a szereplőgárdának, így vissza kellett utasítaniuk.

6.

Rowling egy twitteres kérdezz-felelek során elárulta, hogy Hagrid nem tud patrónust idézni, mert ez számáúra túl nehéz varázslat. Ne felejtsük, Hagridot elbocsátották a Roxfortból, így a bonyolultabb varázslatokat nem volt lehetősége elsajátítani.

7.

Hagrid is azok közé a Harry Potter karakterek közé tartozik, akiknek nem volt könnyű gyerekkora. Három éves volt csupán, amikor óriás anyja, Fridwulfa visszatért az óriás közösségéhez, Hagridot pedig ott hagyta, hogy az apja nevelje fel. Ezért is alakult ki olyan szoros kötelék Hagrid és az édesapja közé, ami csak még tragikusabbá teszi, hogy Hagrid másodikos korában a férfi elhunyt.

8.

Hagrid az első szereplő, aki azt mondja Harrynek, hogy apjára hasonlít, de a szeme az anyjáé.

9.

Nem tudjuk, miért szólítja Hagridot mindenki Rubeus helyett Hagridnak. A sorozat során csak két ember szólította a keresztnevén: Ollivander és Tom Denem.

10.

Hagrid ellenálló a kábító átkok ellen, ez az óriásvérének köszönhető.

11.

Rowling már a történet egészen korai pontjától úgy tervezte, Hagrid a karjaiban viszi majd Harry látszólag élettelen testét ki a Tiltott Rengetegből. Szimbolikusnak érezte, hogy ő vitte babaként is Harryt a Privet Drive-ra. Annyira erősen élt benne ez a kép, hogy ennek köszönhetően nem ölte meg Hagridot.

12.
Rowling nyilatkozatai szerint Hagrid sosem nősült meg. Amikor ezen sok rajongó kiakadt, Rowling annyit válaszolt: „Hé, legalább nem öltem meg.”




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?