Kvíz

Egy gyors IQ-teszt: mi a hiba ezen a favágós képen?

Szánj egy pillanatot, hogy alaposan szemügyre vedd ezt a képet, ami egyfajta gyors intelligenciatesztként is felfogható. A képen található egy apró hiba, egy olyan elem, ami nem illik a kép többi részéhez vagy megszakítja a várható mintát. A kérdés az, hogy te észreveszed-e ezt a hibát?

 

 

 

A kérdés:
Az alábbi illusztráció egy favágót mutat be, aki éppen egy erdős területen, egy kis ház mellett végzi a munkáját. Látszólag a legnagyobb része már megvan a munkának, a fa hamarosan dőlni fog.

Valószínűleg mindezt te is gyorsan észreveszed a képen, de vajon észleled-e azt a részletet, amelyik nem stimmel ebben a képben? Ugyanis a kép készítője ismét belecsempészett egy apró hibát az illusztrációba. Próbáld meg felkutatni, hogy te rájössz-e!

MEGOLDÁS:

Nincs meg? Ne add fel, ott van az a hiba, biztosan meg fogod látni!
A válasz valójában ott van a kezedben – vagy inkább a favágó kezében. De vajon észrevetted már? A figura nem hagyományos favágó fejszét használ a fa kivágásához, hanem csákányt – ez az eszköz inkább a bányászatban használatos, és nem a favágásban.
A csákány, amit a favágó használ, elsősorban kemény, szilárd anyagok, mint a kő vagy az érc törésére használják. A csákány végén található hegyes végű rész alkalmas a kőzetek repedéseinek kihasználására és azok szétválasztására. Viszont egy fa kivágásához ez az eszköz nem ideális. A favágásnál a fejsze széles, éles élét használják a fa kérgének és szövetének vágására.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?