Egyéb

Ha 5 másodpercen belül megtalálod a macskát a képen, egy igazi zseni vagy.

Az optikai illúziók különlegessége és egyben frusztrációja is az, hogy a válasz mindig ott van előttünk, mégis sokszor nem látjuk azt, amit keresünk. Ez igaz az asszonyság és a macska példájára is.

 

 

 

Bár csak 5 másodperc áll rendelkezésünkre a macska megtalálásához a képen, ez elméletben elegendő idő lehetne, hiszen az optikai illúzióban csak ezt az egy elemet kellene észrevennünk.

Az emberek mindössze 2 százaléka képes 5 másodpercen belül észrevenni a macskát az optikai illúzióban.

A feladat elsőre egyszerűnek látszik, de amint nekifogunk, hamar rájövünk, hogy nem is olyan egyszerű az optikai illúzióban a rejtett macska felfedezése.

MEGOLDÁS:

Egy kis segítség: teljesen új perspektívából kell megvizsgálnod a képet a rejtett figura felfedezéséhez. Az első gondolatunk gyakran az, hogy egy fekete macskát keresünk, de ez megtévesztő lehet. Tény, hogy egy sárga macskát kell keresnünk. Ráadásul a macska nem természetes részét képezi a rajznak, igencsak ravaszul ábrázolták.
Ha még ezekkel az információkkal sem sikerült megtalálni, akkor most felfedjük a rejtélyt: az asszonyság feje mellett, a jobb oldalon, a téglafal mintázatába simulva bújik meg a macska alakja.
screenshot 2022 11 15 at 19 50 41 1




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?