Életmód, Érdekes

A 71 éves szűz bácsi annyira retteg a nőktől, hogy évtizedek óta elbarikádozva éli az életét

A ruandai Callitxe Nzamwita mindössze 16 éves volt, amikor úgy döntött, bezárkózik az otthonába. A dél-afrikai média szerint 15 méteres kerítést épített a háza köré, hogy oda soha egyetlen nő se tudjon bemenni.

 

 

 

„Az ok, amiért bezárkóztam ide, és kerítést húztam a házam köré, hogy egy nő se kerüljön közelebb hozzám” – mondta Callitxe a Mirrornak. A férfi – bevallása szerint – nagyon fél az ellenkező nemtől.

Egy meg nem nevezett szomszédasszony azt mondta, gyerekkora óta alig látta őt elhagyni az ingatlant. Ám annak ellenére, hogy a nők miatt zárkózott be, a helyi szomszédasszonyok azok, akik segítenek neki túlélni.

– Bár fél a nőktől, mi vagyunk azok, akik segítünk neki élelmet szerezni és néhány dolgot, amire szüksége van. De nem akarja, hogy a közelébe menjünk, vagy beszéljünk vele – mondta el a furcsa férfi egyik szomszédja, aki elárulta, általában bedobálják neki a házba a szükséges holmikat. A szomszédok elmondták, valahányszor meglát egy nőt a lakóhelye közelében, az edzett agglegény beszalad a házába, ahol bezárkózik.

Callitxe feltételezhetően gynofóbiában, szenved, ami egy irracionális félelem a nőktől. Ez a kifejezés a férfiak nők általi megaláztatásától, nevezetesen a kasztrálástól való félelmére utal. A gynofóbia tünetei közé tartozhat a nőktől való páni félelem, amelyet már az is kiválthat, ha csak rájuk gondolunk. Az állapot szorongással és a félelemmel jár, ami kihathat a mindennapi életre.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?