Belföld

Úgy kellenek a nézőknek a Kőgazdag fiatalok, mint egy falat zsíros-kaviáros kenyér

Ne gondolja senki, hogy egy ilyen trash műsornak nincs közönsége Magyarországon! Még az RTL titkos favoritját, A mi kis falunkat is kenterbe veri, igaz, a sorozatot az első résztől kezdte ismételni a csatorna.

 

 

 

Múlt héten több műsor is (RTL-es és TV2-es vegyesen) növelni tudta a nézettségét, de a nagy kép nem változott: továbbra is a TV2 kerül ki győztesen az RTL-TV2 párharcból, és nincs semmi a láthatáron, ami ezt az állást borítani tudná.

The Voice; Forrás: RTL Sajtóklub

A múlt hét leglátványosabb növekedését az RTL-es The Voice érte el:

míg az előző szombaton a fiatalok körében „csak” 174 ezren nézték (közönségarány 18,4 százalék), addig a múlt szombati adást ebben a célcsoportban 241 ezren követték figyelemmel (közönségarány: 22,2 százalék). A teljes lakosság körében az előző szombati 488 ezres nézőszám 584 ezerre emelkedett. Ez elképesztő fejlődés, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy utolérje a TV2 show-ját, a Sztárban sztár leszek!-et, ami már a hétvége mindkét napján támad. Szombaton a TV2 tehetségkutatója a fiatalok körében 272 ezer nézőt vonzott, a közönségarány itt 24,4 százalékos volt, míg a teljes lakosság körében 832 ezren nézték 24,3 százalékos közönségarány mellett. Így hiába szerepelt kimagaslóan jól a The Voice, a Sztárban sztár leszek!-et még nem tudta megelőzni.

A szombat azért is fájhatott az RTL-nek, mert A mi kis falunk című sorozatuk új évadának második epizódja is veszített a Mutasd a hangod! című TV2-es műsor ellenében, ami szintén növelni tudta nézettségét az előző héthez képest. Szombaton a fiatalok körében 180 ezer nézőt ért el a TV2 show-ja, ami túlszárnyalta A mi kis falunk 155 ezres nézőszámát ebben a célcsoportban, és a közönségarányok is a TV2-nek kedveztek: 19,1 százalékot ért el a Mutasd a hangod!, míg A mi kis falunk 16,4-et. A teljes lakosság körében még nagyobb a különbség a két műsor között: az előbbi 631 ezer nézőt ért el, az utóbbi csupán 494 ezret, vagyis az RTL jolly jokerét is letaszították a trónról.

Mutasd a hangod!, Forrás: TV2 Sajtószoba

A vasárnap is a Sztárban sztár leszek!-ről szólt, emellett már semmilyen műsor nem rúghat labdába: hiába nőtt hatalmasat a Cápák között nézettsége az előző héthez képest: 184 ezerről 210 ezerre a fiatalok körében, a Sztárban sztár leszek! 316 ezer nézőjét egyszerűen nem lehet túlszárnyalni. A TV2 műsora 25,9 százalékos közönségarányt könyvelhet el magának, és ez lett a múlt hét legnézettebb műsora mindkét vizsgált célcsoportban.

A hétköznapok is egyértelműen a TV2-nek kedveznek, bár A konyhafőnök minimálisat tudott javítani előző heti eredményein, de még így is messze lemaradva kullog a TV2-es Séfek séfe után. A konyhafőnök egy adását átalgosan 138 ezren nézik (13,8% SHR) a fiatalok körében, a TV2 gasztroműsorát, a Séfek séfét 208 ezren (21% SHR). Van különbség, nem is kicsi. A teljes lakosság körében még nagyobb a szakadék a két műsor között: a Séfek séfe 587 ezer nézőt vonz, A konyhafőnök 347 ezret adásonként.

A TV2 múlt héten új műsorral rúgta rá az ajtót a gyanútlan tévénézőkre: a Kőgazdag fiatalok egészen tisztességes eredményeket ért el a premierhéten, azonban valószínűleg nem fog kitartani a lendület, tippünk szerint ez egy olyan műsor, amire az ember kíváncsiságból odakapcsol, hogy egy kicsit szörnyülködjön, aztán gyorsan csatornát vált. Az első héten a fiatalok körében adásonként 111 ezren választották a szórakozásnak ezt a formáját (16,8% SHR), a teljes lakosság körében egy adás átlagosan 241 ezer nézőt hozott (13,3% SHR). Az RTL A mi kis falunk ismétléseit indította az új műsor ellen, szerény eredménnyel. A széria átlagosan 77 ezer nézőt szerzett a fiatalok körében (11% SHR), a teljes lakosság körében 196 ezret (10,2% SHR).

Kőgazdag fiatalok; Forrás: TV2 Sajtószoba

A múlt hét legnézettebb műsora a Sztárban sztár leszek! vasárnapi adása volt,

a második helyezett szintén mindkét célcsoportban a Sztárban sztár leszek! szombati kiadása lett. Itt azonban kettéválik a fiatalok és a teljes lakosság tévénézési preferenciája, ugyanis az előbbieknél a harmadik helyre a The Voice került, utána következik három Séfek séfe-adás, a hetedik helyen a Cápák között, majd Séfek séfeTényekSéfek séfe a sorrend. Vagyis a fiataloknál még az RTL is labdába tud rúgni bizonyos műsorokkal, a teljes lakosság körében azonban más a helyzet. Egészen a 14. helyig csak és kizárólag TV2-es műsorok szerepelnek: a Sztárban sztár leszek után hat Tények-adás következik a toplistán, 9. lett a Mutasd a hangod, 10. helyen pedig a maradék egy Tények-adás áll. Ebben a célcsoportban a legnézettebb RTL-es műsor a The Voice lett, ami a lista 15. heéyéig tudott felkapaszkodni. Utána következnek az RTL Híradók, és A mi kis falunk, ami a lista 28. helyéig jutott.

A TV2 letaszíthatatlan a trónról, és hiába nőtt bizonyos RTL-es műsorok nézettsége, még mindig nem tudja megközelíteni a rivális csatornát.

forrás: port.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?