Egyéb

Meg tudod mondani, mi a következő szám a sorozatban?

A kutatók állítása szerint elképesztően magas IQ-val bírsz, ha a következő logikai kihívást meg tudod oldani!

 

 

 

Most következik egy különleges képrejtvény, ami nem a megfigyelőképességedet vagy térérzékelésedet vizsgálja, hanem a logikai kapcsolatok közötti összefüggéseket! A kutatók állítása szerint a következő matematikai kihívás rendkívül nehéz – de ha te meg tudod oldani, valószínűleg kiemelkedő intelligenciával bírsz! Lássuk hát a logikai fejtörőt!

A kihívás az, hogy meghatározd a számsor következő elemét az előző számok alapján. Tudod, mi az?

Segítségre van szükséged?

Mivel matematikai kihívásról van szó, nem elég csupán a képre koncentrálni, mint az optikai illúziók esetében, számolnod is kell. Érdemes azonban a képen látható számok közötti összefüggéseket keresni különféle matematikai műveletekkel. Ha megpróbálkozol a szorzással, osztással és összeadással, rövid időn belül rájöhetsz a rejtély megoldására!

Íme a megoldás!

Az utolsó szám a számsorban a 720! Hogyan jön ki ez? Elmagyarázzuk! Ha veszed az 1-et és megszorzod 2-vel, akkor 2-t kapsz; ha a 2-t megszorzod 3-mal, akkor 6-ot. A 6-ot megszorzva 4-gyel 24-et kapsz, majd a 24-et megszorzva 5-tel 120-at kapunk. A számsor jelenlegi legnagyobb száma tehát 120. Ezt a számot, ha megszorozzuk a következővel, ami a 6, akkor kijön a 720!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?