Kvíz

Senki sem találja a telefont a szőnyegen – neked sikerül?

A világháló felhasználói jelenleg hatalmas kihívás előtt állnak: egy mobiltelefon utáni kutatásban vesznek részt, ami valahol a szőnyegen pihen, és szinte láthatatlan a szem számára. Az eredeti képet, melyen a telefon tűnt el, egy brit grafikai stúdió tette közzé a közösségi médiában, ám valami rejtélyes oknál fogva a bejegyzést később eltávolították.

De lássuk a részleteket! Egy fekete alapon fehér virágmintás szőnyegen helyezkedik el a keresett tárgy, mégpedig a telefonjának kijelzőjén. Mi teszi ezt a feladatot különösen trükkössé? Nos, a telefon is hasonló mintázatú tokban van, ami tökéletesen beolvad a szőnyeg dizájnjába. Azonban, ha valaki kicsit is részletesebben vizsgálja a szőnyeget, észreveheti, hogy bár a tok mintája és a szőnyeg árnyalatai hasonlítanak, formailag mégis van közöttük eltérés. Emellett a telefon tokján található egy apró nyílás, amelyet a kamera számára hagytak szabadon, ami egyfajta „segítség” a kutatásban.

Ne aggódjanak, ha mostanáig mégsem találták meg! Tudjuk, mennyire frusztráló lehet egy ilyen kihívás, ezért ha valaki még mindig keresgél, segítünk és megmutatjuk a helyes választ, hogy nyugodtan aludhassanak.

Na neked sikerült megtalálni?




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?