Kvíz

Csak a legjobb sofőrök 2%-a tudja a jó megoldást erre a lehetetlen KRESZ feladatra

A közösségi médiában és különböző internetes fórumokon egy KRESZ-teszt vált az elmúlt időszak egyik legnagyobb vitatémává. Sokan eltérő véleménnyel vannak arról, hogyan is kellene helyesen megoldani a kérdést. A feladvány négy autóról szól: van egy piros, egy fehér, egy kék és egy sárga. A piros autó a főútra készül kanyarodni, a fehér pedig átszelni azt. Eközben a kék autó azon az úton szeretne továbbhaladni, míg a sárga a főútról kíván letérni. A kérdés, melyik autó mehet elsőként, és hogyan alakul a sorrend a többi jármű között? Az emberek különféle érvekkel próbálják alátámasztani saját megoldásukat, ami csak fokozza a vita hevességét.

 

 

 

MEGOLDÁS(OK):

A feladat leírása alapján sok kommentelő a következő megoldásra jutott:
A piros autó – mivel nincs forgalmi viszonyban egyik autóval sem – mehet elsőként, a kék autóval együtt, mert az főútvonalon halad. Aztán következik sorrendben a főútról lekanyarodó sárga, majd a fehér kocsi.” – írja több kommentelő a MOL facebook oldalán.
Itt jön a hatalmas csavar a dologban, mert sokan egyáltalán nem értettek ezzel egyet, ennek az oka: Az említett képen több felhasználó is hiányolja az elsőbbségadás kötelező táblát. Ennek hiányában sokan arra a következtetésre jutottak, hogy egy egyenrangú kereszteződéssel találkozhatunk a képen. A táblák és a jelzések sokat segítenek az autósoknak az úton történő döntések meghozatalában, és ha ezek hiányoznak, a helyzet bizonytalanná válhat. Ezért, a képen lévő információk alapján, sokan azt gondolják, hogy a kereszteződésben minden járműnek azonos elsőbbsége van, melynek következtében az autósoknak egymás között kell megegyezniük a haladás sorrendjéről.
Ők erre a megoldásra jutottak:
A piros autó mehet elsőként, aztán a fehér – mivel a kék autó jobb kezére esik. Ezután az egyenesen közlekedő kék, majd a kanyarodó sárga autó következik.” írja több kommentelő a MOL facebook oldalán.
Te mit gondolsz melyik a jó megoldás?




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?