Kvíz

A legtöbb személy nem tudja megállapítani, hány ember látható a képen.

A TikTokon tűnt fel az a rejtvény, melyben azt kell eldöntenünk, hány ember van a képen. Bár elsőre egyszerűnek tűnik, meglepően trükkös. Nem meglepő, hogy sokan nem jönnek rá a megfejtésre.

 

 

A fejtörők remekül pörgetik fel az agyunkat és serkentik kreatív gondolkodásunkat. Próbáljuk meg megoldani azt a rejtvényt, amelyben azt kell eldöntenünk, hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen? Hiába gondolkodunk és koncentrálunk sokat, nagy valószínűséggel mégis tévedni fogunk a válaszban.

Nem egyszerű választ találni arra, hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen. Főleg nem mindössze 10 másodpercen belül!

Nevtelen terv 2023 02 28T144844022

Ha igazán alaposan szemügyre vesszük, kideríthetjük, hány ember látható a galériát ábrázoló képen. Sokan gondolnák elsőre, hogy 14, de ez a válasz téves.

Annyit segítünk, hogy nem kell beleszámolnunk a szobrokat, festményeket, mivel ezek nem élő emberek. 

Még ezzel az információval is sokan mellélőnek. Ha a következő tippünk az, hogy 6, akkor még mindig nem vagyunk teljesen helyes nyomon, de már közelítünk a válaszhoz. Egy igazán rejtett helyen egy további ember is megbújik. Tényleg megbújik. Ha ebből az útmutatásból sem sikerül kitalálni, pár sorral lejjebb eláruljuk, hol húzódik meg a hetedik látogató a múzeumban.

A válasz tehát 7. Ennyien vannak jelen a múzeumot ábrázoló képen. A hetedik személy egy festmény mögé bújva rejtőzik. A kép jobb oldalán található festményt közelebbről megvizsgálva észrevehetjük, hogy annak mögött egy valódi ember lappang és onnan kukucskál elő.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?