Érdekes

Mire valók valójában az autó ajtajai fölötti fogantyúk? Biztos vagyok benne, hogy sokan nem tudják!

Tudtad, hogy a kocsiajtó feletti fogantyúk milyen célt szolgálnak, és nem csupán díszítőelemek? Sokak számára még mindig rejtély, hogy milyen funkciójuk van a kocsiajtók felett elhelyezkedő fogantyúknak. Bár sokan azt gondolják, hogy ezeket az elemeket azért tervezték, hogy az utasok könnyebben kapaszkodhassanak vagy megtartsák magukat utazás során, az igazság ennél kicsit összetettebb.

 

 

 

De akkor mi is a valódi szerepük ezeknek a fogantyúknak? Hiszen ha csak díszítő szerepük lenne, akkor nem lennének jelen szinte minden gépjárműben. Vajon tényleg praktikus céljuk van, vagy csak az autók design részét képezik? Vizsgáljuk meg közelebbről ezt az érdekes kérdést!

Nem tudod miért van ott? Akkor lentebb most elmondjuk! 

Technology.org által közölt információk alapján ezek a fogantyúk nem csupán véletlenül kerültek az autókba, hanem egy kifejezetten gyakorlatias tervezési döntés eredményeként. A tervezők arra a célra hozták létre őket, hogy az utasok be- és kiszállása egyszerűbb és biztonságosabb legyen, különösen azok számára, akiknek ez egyébként kihívást jelenthet, mint az idősebbek, a fogyatékkal élők vagy a terhes nők. Egy másik forrás, a riniradio.net azt is megjegyzi, hogy a Ford Motor Company egyik vezető mérnöke, Jared Glaspell, annyira elkötelezett volt ennek a kérdésnek a megértésében, hogy egy próbabábuhoz egy terhes hasat erősített, hogy jobban átérezze és lássa a gyakorlati kihívásokat.

Ez a kreatív és empátiára alapuló megközelítés segített a tervezési folyamatban. A különböző kutatások és tesztek eredményei világosan rávilágítottak arra, hogy ezek a fogantyúk továbbra is elengedhetetlenek az autóiparban, és a jövőben is helyet fognak kapni az autók kabinjaiban, garantálva a komfortos és biztonságos utazást mindenki számára.

Fontos kiemelni, hogy a sofőrnek nem ajánlott ezt a fogantyút használnia be- és kiszálláskor. A kormány áll rendelkezésére ebben a funkcióban. Emiatt gyakran nincs is fogantyú a vezető oldalán.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?