Kvíz

10 másodperc áll rendelkezésedre, hogy felfedezd a molylepkét az optikai csalódásban!

A megkérdezettek 95%-a nem képes megtalálni az összehányt ruhák között az optikai csalódásban a kis molylepkét. Csak a legéberebb szeműek azok, akik annyira át tudják nézni a rajzot, hogy tíz másodperc alatt ráakadnak a rejtőzködő lepkére.

 

 

 

Senki sem szeretné, ha molyokat kellene keresgélnie a szekrényében – kivéve, ha egy „keress és találj” típusú optikai csalódásról beszélünk, mint most. A szanaszét heverő ruhák közt egy nem várt vendég bújik meg a Cleanipedia által megosztott optikai illúzióban.

clothes moth

Teszteljük magunkat ezzel a kihívással és eddzük agyunkat! Ha elsőre nem is sikerül megtalálnunk a kis molylepkét, az nem jelenti azt, hogy kevésbé lennénk éles eszűek vagy rosszak a megfigyelésben, és pszichológiailag sem mond el rólunk semmi különöset. Jelenleg csupán egy vidám rejtvénnyel állunk szemben, ami jótékony hatással van az agyunkra, mert késztet az elgondolkodásra.

Egy kis tipp: ne egy egész lepkét keressünk az optikai csalódásban, mert az apró rovar egy összehajított ruhadarab mögé bújt. Ha még egy kis útmutatásra van szükségünk, a kép jobb felét vizsgáljuk meg alaposabban. És ha még ezzel sem sikerül rábukkannunk, alább láthatjuk a választ is.

MEGOLDÁS:

clothes moth answer




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?