Kvíz

Hogyan változtatható meg az egyenlet helyessége egyetlen gyufaszál átrendezésével? Ezt a feladatot három különböző módon is meg lehet oldani.

Meg tudod találni az összes lehetséges megoldást?

 

 

 

Ha valamit kívánhatunk a rejtvényektől, az az, hogy legyenek kihívást jelentőek. Ezek az agyunkat edzésben tartják, miközben mosolyt csalnak az arcunkra. Az internetezők is nagy rajongói ezeknek a rejtvényeknek, talán éppen azért, mert kihívást jelentenek és elgondolkodtatóak.

Valójában ez a feladvány nem matematika, csupán egy kísérlet arra, hogy elgondolkodtasson valamin, ami látszólag megoldhatatlan. A feladatod az, hogy alaposan szemügyre vedd az alábbi egyenletet, amely gyufaszálakból áll, majd határozd meg, melyik az a gyufaszál, amelyet áthelyezve az egyenlet érvényessé válik. Kérlek, gondolkozz el ezen egy pillanatra.

MEGOLDÁS(OK):
2 8
3 7
4 5

Ne aggódj, ha esetleg nem sikerült megtalálnod az összes megoldást! A rejtvények és problémák nem mindig könnyűek, és néha nehéz lehet megtalálni az összes lehetséges megoldást. A fontos az, hogy részt vettél a kihívásban és próbálkoztál. Az erőfeszítéseid és az elméd fejlesztése során már előreléptél, és ez az, ami igazán számít. A hiba vagy a nem teljes siker nem jelenti a kudarcot, hanem lehetőséget kínál a tanulásra és a fejlődésre. Így állj hozzá pozitívan, és folytasd az agyad edzését a további kihívásokkal!


 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?