Külföld

Csirkének öltözve vette át a lottónyereményét a férfi, hogy a felesége ne ismerje fel

Egy férfi csirkének álcázta magát, hogy átvegye a 30 millió dolláros lottónyereményét! Miért akart elbújni a felesége elől?

 

 

 

Egy dél-kínai férfi 220 millió jüant, azaz 30,6 millió dollárt nyert a lottón, és azt mondta, meg akarja védeni feleségét és a családját az “ellustulástól”, ezért inkább titokban tartja.

Nem arról van szó, hogy ki akarta zárni őket a nagy nyereményből, hanem csak szépen fokozatosan “adagolja” nekik a pénzt – írja a South China Morning Post.

Hogy nehogy lebukjon a nyeremény átvételkor, inkább csirkének öltözött, abban reménykedett, hogy így biztosan senki nem fogja felismerni. A jelmezes módszert máskor is alkalmazták már Kínában, hogy megvédjék magukat a nem kívánatos zaklatóktól.

A “Lee”-ként emlegetett férfi Guangxi Zhuang régióban összesen 40 lottószelvényt vásárolt 80 jüanért, azaz 11 dollárért. Mindegyik lottón ugyanazt a hét számot jelölte meg.

A férfi, amikor ment, hogy átvegye a nyereményt, a személyazonossága védelme érdekében egy óriási csirke jelmezbe bújt.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy ekkora összeget nyertem, de igyekszem, hogy ne mondjam el senkinek, és ne fedjem fel az igazi személyiségem. Azért nem szeretném elmondani a feleségemnek és a gyerekeimnek, mert aggódom, hogy felsőbbrendűnek fogják érezni magukat, és a továbbiakban nem fognak tanulni és dolgozni” – mondta a férfi, aki több, mint egy évtizede vásárol lottószelvényeket, és mindig ugyanazokat a számokat tette meg, amelyekkel most nyert.

Li 24 millió dollárral ment haza, miután adományozott és adót fizetett a nyeremény után. Egyelőre még nem döntötte el, hogy mihez kezd a hatalmas nyereményével.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?