Életmód

4 jel, hogy a kapcsolat mérgező, és ideje kilépni belőle

Az életünk folyamán rengeteg embert megismerünk és sokakkal megszakítjuk a kapcsolatot. Vannak emberek, akik boldoggá tesznek minket, mások kihívás elé állítanak. Nagyon fontos megérteni, hogy milyen emberektől jobb távol maradni. Cikkünk olyan szituációkról fog szólni, amiket határozottan jobb elkerülni.

 

 

 

4. Irigy és kritizál.

  • Folyamatosan kritizál. Az ilyen ember senkire nem hallgat, csak a saját feje után megy. A kritizálás nála ösztönös, mindenről véleményt mond amit csak csinálsz vagy mondasz.
  • Irigy még a legkisebb eredményeidre is. Soha nem örül a sikereidnek, mert azt gondolja, hogy ő az egyetlen, aki megérdemli, hogy tiszteljék és dicsérjék. Annyira bizonytalan, hogy mindenkit ellenségként kezel.
3. Mindent, amit teszel érte, magától értetődőnek tekint.

Az ilyen ember mindent magától értetődőnek tekint, és semmit nem lát rendkívülinek. Nem azért készítesz ünnepi vacsorát, mert szeretnéd boldoggá tenni a lelki társadat, hanem mert muszáj. Ilyen nyilvánvaló közöny ellenére van, aki azt választja, hogy inkább nem vesz erről tudomást. Saját magadat tedd az első helyre – sok hálás és illedelmes ember van.

2. Parazitaként viselkedik.

Az ilyen embert egyáltalán nem érdekli, hogy te mit érzel, mik a szükségleteid. Neked köszönhetően veti meg a lábát, de még mindig azt gondolja, hogy senki nem érdemel többet, mint ő. Egy ilyen emberrel együtt élni kihívás. Nemcsak a kedvedet és a pénzügyi helyzetedet befolyásolja, hanem a szakmai fejlődésedet is.

1. Manipulál téged.

Egy kis szívesség nem a világ. De ha úgy érzed, hogy egy mókuskerékben vagy, és nem találsz rá jó indokot, akkor téged manipulálnak. Egy ilyen ember csak fejfájást okoz neked. Imádja, amikor az álmai valóra válnak és eléri a céljait. Soha nem ad, csak elvesz. Ha többet nem esel a csapdájába, valószínű, hogy elkezd egy új báb után nézni.

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?