Életmód

7 jele annak, hogy itt az ideje kivágni a mérgező családtagot az életedből!

A család az egyik legértékesebb ajándék a világon, hiszen családtagjaink mindig ott állnak mellettünk az örömökben, de a nehézségekben is. Ahhoz, hogy jól működjön egy család fontos a hit, a szeretet, a bizalom, az őszinteség, az önzetlenség, és a támogatás. De mit tehetünk abban az esetben, ha toxikus kapcsolatunk van valamelyik családtagunkkal?

 

 

 

Az alábbi 7 jel arra utal, hogy itt az idő, hogy megszakítsd a toxikus családtaggal a kapcsolatot.

1. Negatív kisugárzású, nem akar változtatni, és visszautasítja a segítséget!

A toxikus személy állandóan panaszkodik, mindent negatív színben lát, viszont egyáltalán nem akar változtatni az életfelfogásán. Visszautasítja a segítséget, mivel meg van győződve róla, hogy az ő kegyetlenül rossz életén már úgysem lehet változtatni. Ha azt látja, hogy próbálsz haladni, fejlődni, akkor téged is megpróbál lebeszélni a változtatásról.

2. Mindig kritizál és ítélkezik

Nagy különbség van a támogató kritika, és a negatív ítélkezés, kritizálás között. Ha állandóan csak negatív kritikát kapsz tőle, mindig leértékel, visszahúz, soha sincs megelégedve veled, akkor itt az ideje, hogy kevesebb időt tölts ezzel a családtagoddal.

3. Soha nem ismeri be, hogy hibázott

Frusztráló lehet az olyan ember társasága, aki nem ismeri be, hogy tévedett. Mindig támadásnak vesz mindent, és úgy gondolja, hogy az ő életében a rossz dolgok a te hibáidból történnek. Mindig áldozatot játszik, és soha nem vállal felelősséget a hibáiért.

4. Mindenből nagy dolgot csinál, és állandóan valami problémája van

Állandóan vészhelyzet van körülötte, minden kis problémát drámaként él meg. Folyamatosan zűrös helyzetekbe keveredik, aztán sajnáltatja magát, így hívja fel magára a külvilág figyelmét.

5. Ellentmondásosan viselkedik

Egyik pillanatban még szeret és támogat, a másik percben viszont a világ legszörnyűbb emberének lát. Könnyen megsértődik, bármelyik percben hátat fordíthat neked. Manipulálni akar, be akar hálózni, majd visszafordítja ellened a dolgokat, és csapdába csal. Soha nem tudhatod, hogy épp milyen álláspontot képvisel.

6. Önző

Állandóan támogatást kér valamiben, nagyjából szinte semmit nem képes egyedül elintézni. Viszont, ha megkapja azt, amit szeretne, már eltávolodik tőled. Csak akkor segít, ha neki is valami érdeme származik a dologból, távol áll tőle az önzetlenség.

7. Nem tartja tiszteletben a határokat

Úgy fúrja be magát a bőröd alá, mint egy kullancs, nem csak a fizetésedre, hanem arra is kíváncsi, hogy éppen mit ebédeltél. Nem tartja tiszteletben sem a magánéleted sem az otthonod határait, lelkileg kikészít, és egy idő után már nem tudod megvédeni magad, annyira elszívja az energiád.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?