Életmód, Érdekes, Igaz történetek

Az anyuka öt szava a taxisofőrhöz megmentette az életét a bántalmazó férjétől

Egy kétgyermekes anyuka megosztotta a taxisofőrnek mondott öt szót, amely szerinte megmentette őt a bántalmazó férjétől. A mindössze 26 éves Rosie Frankish több mint hét és fél évvel ezelőtt ismerkedett meg párjával, Daniel Little-lel a cheshire-i Warringtonban, amikor terhes volt egy korábbi kapcsolatából.

 

 

 

Az anyuka megjegyezte, hogy Little „kedvesnek” tűnt, és a pár később összeköltözött, és teherbe esett a közös gyermekükkel.

A terhesség alatt azonban Little viselkedése megváltozott, és amikor Rosie három hónapos terhes volt, egy vita során megragadta a haját.

Rosie reménykedett abban, hogy kapcsolatuk működőképes lesz, de Little egyre inkább kontrolláló és erőszakos lett, és „elidegenítette” Rosie-t a családjától és a barátaitól.

Rosie 2020-ban úgy döntött, hogy véget vet a kapcsolatnak, de 2022-ben Little felvette vele a kapcsolatot, és megkérdezte, láthatja-e a gyerekeket.

„Nagyon megtépázva éreztem magam.. Nem akartam megfosztani a gyerekeimet az apjuktól, de óvakodtam tőle. Daniel ragaszkodott hozzá, hogy megváltozott, azt mondta, hogy van munkája, és megnyugodott” – mondta Rosie.

Az anyuka beleegyezett, hogy néhány napot ott legyen, de egy idő után észrevette, hogy Little ismét egyre inkább birtoklóvá válik.

„Mondtam neki, hogy továbbra is láthatja a gyerekeket, de valaki más lesz jelen, aki felügyel, és nem én” – mondta a nő.

Little nem fogadta jól a hírt, és hamarosan letartóztatták, mert megtámadott egy idegent.

Amikor tavaly decemberben kiengedték, azonnal oda ment, ahol Rosie és gyermekei éltek.

Az anyukát este fél 12-kor dörömbölés ébresztette, Little volt az, aki dörömbölt az ajtón, azt kezdte mondani neki, hogy „elvette a családját”, és hogy „meg kell fizetnie érte”.

„Tudtam, hogy jön a támadás. A tekintete teljesen rideg volt. Bármit mondtam, nem segített” – mondta Rosie.

Little elkezdte fizikailag bántalmazni Rosie-t, egy alkalommal megfürdette, és egy üveg öblítőt a szemébe borított, mielőtt hozzávágta volna.

Little állítólag kutyakakit is kent Rosie arcába. A támadás körülbelül hat órán át tartott, amikor Little azt mondta, hogy vissza akar térni az otthonába, hogy ruhát vegyen magához.

Rosie hívott neki egy taxit, de Little is vele ment.

„Egész úton azon gondolkodtam, hogy az útra dobjam magam. El akartam mondani a taxisofőrnek, de nem voltam biztos benne, hogy segíteni fog” – mondta Rosie.

Akkor tudott élni a lehetőséggel, amikor a taxi megállt, és Little kiszállt egy cigarettáért.

Öt szót mondott a sofőrnek, és így emlékezett vissza: „Tudtam, hogy Daniel rám néz, és azt várja, hogy kiszálljak utána, ezért nagyon halkan, az arcom mozdítása nélkül azt mondtam: „Kérem, vezessen. Csak induljon. Most.

„A taxisofőr azt mondta: „Hová menjek?”, és láttam, hogy Daniel keze az ajtókilincs után nyúl. Olyan volt, mintha lassított felvételen történt volna.

„Kiabáltam, a sofőr pedig csak rálépett a gázra, és már mentünk is.”

A taxisofőr bevitte Rosie-t a rendőrségre, később pedig súlyos vágásokkal és zúzódásokkal szállították kórházba, többek között monoklival, csökkent hallással a bal fülére, egy 10 cm-es zúzódással a vállán a könyökéig, egy 5 cm-es zúzódással a mellkasán, valamint duzzanattal a fején és a fejbőrén.

A rendőrök később letartóztatták Little-t, aki megjelent a liverpooli koronabíróság előtt, ahol elismerte a bántalmazást és a fogva tartást.

Little-t három év és hét hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek felét le kell töltenie, mielőtt feltételesen szabadlábra helyezik.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?