Egyéb

Hogyan legyen újra kemény és kívánatos a répa?

Tuti tippet adunk ha fonnyadt, szottyadt, nem olyan mint volt, viszont már otthon van és fel kellene használni.

 

 

 

A helyzet kétségbeejtőnek tűnhet, megoldás azonban van, méghozzá több is.

A mai világban szerencsére egyre több ember gondolja úgy, hogy a pazarlás ellen fel kell lépni és mivel a legtöbb ember csak a saját háztartásában tudja elkezdeni a maradékmentést, így egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a szuper tippek és trükkök iránt. Én régóta forgok a konyhában, viszont az itt leírt tipp hozzám is csak nem régen ért el, azonban nagyon hálás vagyok érte.

Mivel egyre több helyen lehet ételcsomagokat menteni (szépséghibás, meglepetéscsomagos zöldségeket vásárolni) és az infláció is a nyakunkon van, így minden ilyen ötlet, amivel kicsivel több marad a zsebünkben aranyat ér.

Van tehát a fonnyadt répánk, amivel semmi mást nem kell tenned, minthogy hideg vízbe állítod, mondjuk 1-2 órára. Onnan tudod, hogy a répa nem a legfrissebb, hogy meghajlítva nem a szokásos merev és kemény textúrát tapasztalod, hanem el tudod hajlítani. Ezen segít ez az egyszerű megoldás, így pedig nemcsak főzve, hanem akár nyersen is fogyaszthatod a répát, ugyanis visszanyeri eredeti, zsenge fickós állagát és alakját.

Ha azonban gyorsan szeretnéd felhasználni a már nem túl szép zöldséget, akkor egy tuti receptet is adok, aminél az sem baj, ha szegény narancsrúd már egy kicsit (vagy nagyon) kókadt.

Amire szükséged lesz:

  • 8-10 sárgarépa
  • só, bors
  • vaj
  • tej

A répát meghámozzuk (bár én ezzel sem mindig bajlódok, de mivel pürét készítünk belőle, így gusztusosabb úgy). Feltesszük főni. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a vizet. Krumplinyomóval összetörjük, majd ahogy a krumplipüré esetében, úgy ízlés szerint vajjal és tejjel összekeverjük, amíg a számunka legideálisabb állagot meg nem kapjuk

Ennek a receptnek több előnye is van: imádni fogják a gyerekek is. Egészséges. Sokkal kevésbé hízlak, mint a krumplival készült társa. És nem utolsósorban: olcsó is. Valamint nem elhanyagolható az sem, hogy nagyon finom. Fel lehet még dobni fokhagymával, lehet bele keverni parmezánsajtot, de így, natúran is nagyon finom.

Ha pedig te a tudatosabb, rögtön a vásárlás utáni csomagolásnál is tudatosan eljáró ember vagy, akkor eleve így teszed el a répát:

@itsallgoodvegan Keep your carrots fresh by storing them like this 🥕#kitchenhacks #carrot #foodstorage #foodstoragetips #tiktoktaughtme ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO

forrás: promotions.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?