Egyéb

Nyílt levél Orbánnak: Szeretnénk úgy hanyatlani, ahogy a Nyugat

Szeretnénk úgy hanyatlani, ahogy a Nyugat – mondta Hardy Mihály a Klubrádió Esti gyors című műsorában.

 

„Ne akarjanak minket megvédeni sem Brüsszeltől, sem Soros Györgytől, sem a fiától, sem a hanyatló Nyugattól. Szeretnénk mi legalább egy kicsit úgy hanyatlani, ahogy ők hanyatlanak!

Nyílt levél Magyarország miniszterelnökének

 

Tisztelt miniszterelnök úr!

Nagyon szépen kérem, hogy ezentúl tessék engem nem megvédeni semmitől. Jól elvagyunk mi, a 9,7 millió magyar, akarom mondani a magyar emberek az önök védelme nélkül is, tudunk vigyázni magunkra, ha hagynák.

A magyarázatom olyan egyszerű, hogy azt még Németh Szilárd is megirigyelhetné: eddig bármihez nyúltak, bármitől meg akartak védeni bennünket, pont az ellenkezője sült ki belőle: Meg egy jó nagy lopás. Vegyünk néhány példát szépen sorra!

– Meg akartak védeni bennünket a menekültektől, olyan emberektől, akiknek eszük ágában sem volt Magyarországon maradni, mentek volna tovább, ha hagyják. Az eredmény: Magyarországon lebontották a menekültügyi ellátás romos maradékát is, az Ukrajnából menekülőkkel már nem tudtak mit kezdeni állami szinten.

– Megvédték a rezsinket, de olyan sikeresen, hogy ma többet fizetünk érte, mint bárki más a régióban, és vásároljuk továbbra is méregdrága orosz olajat meg gázt. Ez gáz!

– Megvédték a munkahelyeket, de olyan sikeresen, hogy félmillió magyar kénytelen az Európai Unió más, gazdagabb országában megkeresni a napi betevőt. Itthonra meg tízezerszám importálunk kazah, bangladesi, pakisztáni meg még a jóég tudja milyen nemzetiségű szerencsétlent, hogy legyen, aki dolgozik az akkumulátorgyárakban.

– Megvédték a nemzeti kultúrát, de még hogy! Sarlatánokat és politikai kaméleonokat szabadítottak a magyar szellemi szférára, Demeter Szilárdtól egészen a talpig matyóhímzett Tóth Gabikáig. A látlelet: önöknek fogalmuk sincs a jóízlésről, nagyon várjuk már Kis Grofó Kossuth-díját.

– Megvédték a határon túli magyarokat, ha kell, ha nem. Az eredmény: szétverték az érdekképviseleteiket, budapesti pórázt akasztottak rájuk, támogatottból megtűrtté alakították őket a szülőhazájukban.

– Önök olyan sikeresen megvédték a forintot, hogy alig jut belőle a zsebünkbe, májusban például 10% felett zsugorodott az amúgy is szerény belföldi fogyasztás.

– Annyira sikeresen megvédték az egészségügyet, hogy aki ma átlépi egy kórház kapuját, az hagyjon fel minden reménnyel, akár páciens, akár orvos, akár ápolónő.

És nagyon kérem, ne akarjanak minket megvédeni sem Brüsszeltől, sem Soros Györgytől, sem a fiától, sem a hanyatló Nyugattól. Szeretnénk mi legalább egy kicsit úgy hanyatlani, ahogy ők hanyatlanak!

Cserében megígérhetem, hogy ha egyszer végre elszakad a cérna a magyar emberekben, mi sem fogjuk önöket és pereputtyukat megvédeni. Erre mérget vehet!”

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?