Belföld, Hírek

Kamu mentőautót kapcsoltak le Budapesten

„Kamu esetkocsit” ellenőriztek a hatóságok szerdán Budapesten; a vizsgálatkor kiderült, hogy az autó közúti közlekedésre alkalmatlan, a személyzet tagjai pedig nem rendelkeztek a tevékenységhez szükséges egészségügyi végzettséggel – írta a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

 

 

 

Az OMSZ a Facebook-oldalán azt írta: mentősöktől és betegektől is több panasz érkezett korábban a mentőszolgálat főigazgatójához az egyik alternatív (magán) mentőszolgálatra, amelynek dolgozói – megtévesztő módon, az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját a ruhájukon viselve – térítés ellenében szállítanak betegeket, miközben rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával.

❗️❗️KAMU ESETKOCSIT LEPLEZTEK LE A MENTŐK❗️❗️
Bajtársaktól és betegektől is több panasz érkezett az Országos…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Wednesday, July 12, 2023

Az OMSZ főigazgatója akkor felmondta a megállapodást a betegszállító céggel, majd megvonta a vállalkozástól a rendezvénybiztosítás lehetőségét is, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására. Ennek ellenére – írta a mentőszolgálat – a mentősök továbbra is gyakran jelentették Budapest különböző pontjairól az engedély nélkül szirénázó, esetkocsinak látszó autót.

Az „ESET 4” feliratú járművet a mentőszolgálat jelzése alapján szerdán a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizték.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?