Egyéb

Félbeszakadhat a képviselők nyaralása – Rendkívüli ülést rendelhetnek el az Országgyűlésben!

Kedd reggel kezdődik a NATO-csúcs Litvánia fővárosában, Vilniusban, melynek előestéjén Recep Tayyip Erdogan török elnök rábólintott, hogy nem akadályozza tovább Svédország csatlakozását a katonai szövetséghez.

A SVÉDEK NATO-CSATLAKOZÁSÁNAK EGYETLEN AKADÁLYA ÍGY MÁR CSAK MAGYARORSZÁG LEHET!

Az Orbán-kormány álláspontja szerint, ők nem fogják késleltetni a svédek csatlakozását, azonban a kormánypárti többség a még napirendre sem vette a kérdést, mellyel jóváhagyhatták volna azt.

Orbán Viktor korábban azt ígérte, hogy “nem mi leszünk az utolsók” akik ratifikálják a svéd NATO-csatlakozási kérelmet, Szijjártó Péter szerint pedig, hogyha török részről valamilyen előremozdulás történik az ügyben, “akkor azt az ígéretünket, hogy Magyarország nem fog késleltetni egy országot sem a tagság vonatkozásában”.

A parlament honlapján egyelőre nincs újabb, nyári rendkívüli ülésre vonatkozó kormányzati kezdeményezés, azonban elképzelhető, hogy az új fejlemények fényében a Fidesz-, illetve a KDNP-frakció kéri majd a rendkívüli parlamenti ülés összehívását – írja az atv.hu az üggyel kapcsolatban.

 

Mivel a török elnök váratlan lépésére – melyben ígéretet tett arra, hogy nem gátolja tovább a svéd NATO-csatlakozási kérelmét – Orbánék nem voltak felkészülve, a magyar kormánynak azonnal lépnie kell, ha be akarják tartani korábbi ígéretüket, miszerint nem Magyarország lesz az utolsó a svéd kérelem ratifikálásának sorában.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?