Egyéb

Elkerülhetetlen a baj – Beindult az összeomlás!

Megindult a pedagógus pályáról való elvándorlás, melynek kiváltó oka, a kormánypárti többség által elfogadott státusztörvény!

A Belügyminisztérium hivatalos, állami állásokat hirdető honlapján nézett utána Hadházy Ákos, hogy pontosan hány tanárt és tanítót kerestek a státusztörvény bevezetése előtt, illetve mennyit utána.

Június 26-án a rendszer még “csak” 2600 tanár és tanító álláshirdetést dobott ki, a pedagógus-életpályamodell köztiltakozás ellenére való bevezetését követően azonban már 3200 találatot számolt össze az ellenzéki politikus.

ESZERINT HATSZÁZZAL NŐTT A TANÁRT ÉS TANÍTÓT KERESŐ ÁLLÁSHIRDETÉSEK SZÁMA A HIVATALOS, ÁLLAMI ÁLLÁSOKAT HIRDETŐ HONLAPON!

(Ebben nincsenek benne a gyógypedagógusok és az óvodapedagógusok!)

 

A pályát elhagyók száma azonban valószínűleg tovább fog nőni, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint szeptember 15-ig bezárólag fogják értesíteni a pedagógusokat arról, hogy miképp fog változni a szerződésük, ami 2024. január 1-jétől lép életbe.

A szerződéseket legkésőbb szeptember végéig kell a tanároknak aláírni, így addig még többen mondhatnak fel, ami az így is roskadozó oktatási rendszert fogja terhelni.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?