Egyéb

36 millió forintot sikkasztott el egy Somogy megyei gyermekotthon volt vezetője

A Fonyódi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy Somogy vármegyei gyermekotthon korábbi igazgatója ellen, aki elsikkasztotta a gyerekeknek járó ellátmányi pénzt, közölte az ügyészség.

A vádlott több mint húsz éve vezette az egyik somogyi gyermekotthont, feladatai közé tartozott egyebek mellett a fenntartó által ellátmányként folyósított összegek célnak megfelelő felhasználása és az azzal való elszámolás. A férfi azonban 2018-ban havonta 2,5 millió forintot, majd 2019-ben négy alkalommal 1,5 millió forintot úgy vett fel készpénzben az otthon házipénztárából, hogy azt nem a gyermekek javára – zsebpénz, jutalom, ösztöndíj – fordította, hanem eltulajdonította.

 

A férfi, hogy az elsikkasztott összesen 36 millió forint legális felhasználását igazolja, 16 alkalommal nyújtott be valótlan tartalmú nyomtatványokat a fenntartó felé, amely kitöltetlen okiratokat előre aláíratta a gondozottakkal.

Az ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, foglalkozástól eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?