Egyéb

Megdöbbentő számok: Váratlanul olyan derült ki Orbánékról, amit biztos nem fognak reklámozni

Megint az elsők között vannak.

 

Bár a Center for Reserch on Energy and Clean Air (CREA) adatai szerint Oroszországnak 90 százalékkal esett vissza az uniós exportbevétele a tavalyi év első feléhez képest, így is 18,4 milliárd dollárért vásároltak a közösség országai orosz gázt és olajat, ebben pedig Magyarországnak is óriási szerep jutott.

Az első helyen Kína áll, ők június közepéig 30 milliárd dollárt fizettek Vlagyimir Putyinéknak az energiahordozókért. Őket követi az Európai Unió, azon belül is Szlovákia 2 milliárd dollárral, majd

Magyarország 1,9 milliárd dollárral.

Mint írtuk, Oroszországnak folyamatosan számolnia kell a kőolaj árának esésével, így komoly gazdasági kihívásokkal néznek szembe. Emellett beszámoltunk Orbán Viktor és az oroszok nagy felháborodást keltett gázalkujáról is.

KSH adataiból ugyanis nemrég kiderült, hogy a magyar kormány sokkal drágábban vette az orosz gázt, mint amennyi annak valós, világpiaci ára. Továbbá kiderült, hogy Orbánék két és féleszer drágábban adták el a gázt a magyar embereknek, mint amennyiért megvették Putyinéktól.

(via zerohedge.com) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?