Egyéb

A „családbarát” Orbán-kormány leszavazta a DK javaslatait az ingyenes és eredményesebb lombikeljárásokról (+videó)

Két módosító javaslatot is benyújtottak az ügyben.

 

Miközben az orbáni infláció okozta megélhetési válság miatt egyre csökkennek a születésszámok, a magát „családbarátnak” nevező Orbán-kormány a CSOK és a babaváró hitel eltörlése után, újabb megszorítást hozott a családok számára – hívta fel a figyelmet Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szombaton.

Hozzátette: a fideszes kétharmad ugyanis leszavazta a DK javaslatát, amelyek ingyenes és eredményesebb lombikeljárásokat eredményeztek volna.

Ezzel Orbán Viktor cserben hagyta a meddő párokat,

és sok ezer magyartól vette el a lehetőséget, hogy családdá válhassanak – mutatott rá a politikus.

„A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a lombikkezelést is szétverte. Ahogy az egészségügy sok más területén láttuk, a meddőségi klinikák államosításával, drasztikusan megnőtt a várólisták száma, és az egészségügy egyre kevésbé tud lépést tartani a gyermekre váró párok számával”

– közölte Ráczné Földi Judit, aki jelezte: Orbán Viktor elmúlt 13 évében rendre hangoztatta, hogy „a család az első”, de ezalatt az idő alatt

mégsem tett semmit a meddő párokért, sőt még rontott is a helyzetükön.

„Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormánya felkészült, hogy a kormányváltás után minden magyarnak lehessen esélye családot alapítani!”

– jelentette ki a politikus.

Kiemelte: a jelenlegi szabályozás szerint egy nő, öt darab államilag finanszírozott lombikeljárást vehet igénybe. Hozzátette:

a Demokratikus Koalíció módosítója szerint az állam az első gyerek megszületéséig finanszírozta volna a lombikot,

függetlenül attól, hogy erre a hetedik alkalomig, tizedik alkalomig, vagy még tovább kell várni.

A politikus elmondta: a másik módosítójuk Magyarországon is lehetővé tette volna a genetikai vizsgálatot, amely tovább növelte volna a lombikeljárások sikerességét.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?