Kreatív

A srác vett egy romos házikót csupasz kőfalakkal, és álomotthont csinált belőle

Persze nem volt zökkenőmentes a kaland. 2020-ban George Dunnett megvásárolta első otthonát a skóciai Kinneswood faluban. Egy elhagyatott, rozoga 2 szintes házikó volt, félig befejezve. 11 hónapnyi fáradságos munka után a régi épület egy hangulatos kis otthoni fészekké változott. A srác egy videóblogban mesélte el a felújítás történetét, minket pedig annyira lenyűgözött a sztori, hogy úgy döntöttünk, bemutatjuk nektek a felújítás mentetét, nagyvonalakban:

 

 

 

George Dunnett egy nap úgy döntött, hogy elhagyja a szülői házat, ezért egy elhagyatott házikót vásárolt magának, nem messze a házuktól, ugyanabban az utcában. Az alig több mint 37 négyzetméter alapterületű épületben nem volt se fűtés, se vízvezeték, se villany.

A padló többnyire földből és koszból állt, az ablakok borzalmas állapotban voltak, a tető pedig teljes felújításra szorult. Mondhatni, hogy csak egy hatalmas kőhalom volt az egész.

Senki sem lakott az épületben már több mint 50 éve, az előző tulajdonosok is pusztán raktárként használták. A kipakolás után George szakemberek segítségével felmérte a ház állapotát. A házban szinte semmi sem maradt, csak egy régi kandalló és egy rozoga lépcső.

A ház homlokzatát kövekkel borították, amik szörnyű állapotban voltak. A srác ezért kőművest fogadott, hogy rendbe tegye őket. Az épület burkolata ennek köszönhetően nem csak szép, de vízálló is lett.A tető felújítási munkái a vártnál jóval terebélyesebbek lettek: a munkások problémákat találtak a szigeteléssel és magát a szerkezetet is megbízhatatlannak találták. Ez be nem tervezett kiadásokat eredményezett.

A 2. emeleten egy konyhával kombinált nappalit alakították ki. A falat, ahol a kémény volt, instabilnak találták, a régi kandallót pedig biztonsági okokból az építők befalazták.

A kanapé mögötti sarokban George egy számítógépes asztalt és egy széket helyezett el, mivel ő maga egyébként videószerkesztéssel és blogolással foglalkozik, ezért fontos volt számára egy kis dolgozósarok kialakítása.

A szoba másik sarkában, közvetlenül a tetőablak alatt egy kis konyhasarok került kialakításra, hogy természetes fény mellett is kényelmes legyen a főzés.

Az 1. emeleten két szobát alakítottak ki: egy fürdőszobát és egy hálószobát. A fürdőszobában zuhanykabin került beépítésre.

A zuhanyzóval és az ablakkal szemben helyezték el a WC-t. Tökéletesen illeszkedett a lépcső alá.

 

 

 

 

A hálószobához Dunnett ugyanazt a világos színt választotta, mint a többi helyiséghez, de úgy döntött, hogy egy hangsúlyos falat is készít benne középen. Az összes festési munkát az édesanyjával közösen végezte.

Az ággyal szemben egy komód, egy szekrény, egy tükör és 2 nagy ablak került, amin keresztül rengeteg napfény jut be a szobába.

George úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne a ház előtti területet macskakövekkel kirakni. Ez az ötlet onnan jött neki, hogy az utcát, amiben a ház található Cobblestone-nak, vagyis Macskaköves utcának hívják. A macskakövezésben az édesapja sietett a segítségére.

Kezdetben az építők azt mondták, hogy a felújítás körülbelül két hónapig fog tartani, de a munka majdnem egy évig elhúzódott. Dunnett becslése szerint 157.844 fontot, vagyis valamivel több, mint 65 millió forintot költött az egész projektre, beleértve a házat is. Ez az összeg a kétszerese annak, amit kezdetben költeni tervezett. Minden nehézség ellenére azonban a srác rendkívül elégedett az eredménnyel, és azóta is boldogan él a saját kis otthoni fészkében.

Neked lenne türelmed felújítani egy régi, romos épületet? Vagy inkább kulcsrakész házat vásárolnál?

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?