Egyéb

Ez most megint mi? Újabb furcsa „lombkoronasétány” nőtt ki a földből

Legalább manapság nem csak stadionokat építenek.

 

A már lassan az egész Európai Unióban hírhedt nyírmártonfalvai lombok nélküli lombkoronasétány, illetve a jó sok pénzből kialakított, parádésen átadott balatonboglári tanösvény után felbukkant egy újabb fideszes projekt: ezúttal Budán, a Normafánál.

A változatosság kedvéért ismét egy lombkoronasétányról van szó.

Hadházy Ákos szerint itt lombkorona és egy rakás beton van,

csak éppen sétány nincs.

A politikus kiemelte, hogy információi szerint a beruházást egy a városvezetéshez, illetve Pokorni Zoltán helyi kormánypárti polgármesterhez közel álló cég végezte el.

„Pokorninak sem megy a lombkorona sétányozás. Tudniillik EZ IS EGY LOMBKORONA SÉTÁNY, csak ez nem a messzi Nyírségben, hanem Budán a Normafán.

Nem jön ez össze, a Normafán ugyanis

lombkorona van, egy haveri cégnek egy beton monstrumra elcseszett két milliárd (!) van,

csak éppen sétány nincsen.

Korábban nagy vita volt amúgy, hogy kell-e egyáltalán oda ilyesmi.

Végül hosszas egyeztetés után (ez jó), civilek segítségével született egy viszonylag elfogadhatónak tűnő koncepció, bár a hatalmas beton fogadó épület koncepciója nehezen érthető.

De a két milliárdos állami támogatásból (Kisfaludy program, ugye), csak utóbbi valósult meg, illetve az sem. Ezen kívül az erdőben kis magyar Stonehenge-ként jelennek meg a tartóoszlopok beton alapjai.

A kivitelező ugyanaz a cég volt, amelyik egyszerűen nem tud veszíteni Pokorni kerületében, erről Kovács Gergely sokat írt már https://telex.hu/…/kovacs-gergely-magyar-ketfarku-kutya…. A két milliárdot három közbeszerzésen sikerült odajátszani nekik, a legutolsó egy állagbegóvó 40 millió volt.

A sétányra egy turista hívta fel a figyelmemet, de korábban a Kétfarkúak is megtekintették.

Nos, szemmel láthatóan azóta is gőzerővel nem történt semmi a helyszínen. Pedig a tábla szerint tavaly februárban már készen kellett volna lennie.

Lehet, hogy inkább az önkormányzati választás előttre tartogatják https://www.facebook.com/permalink.php story_fbid=539768808335619&id=100069075134936

– olvasható a politikus Facebook oldalán.

(A címlapképen Budapest XII. kerületének polgármestere, Pokorni Zoltán.)

(Hadházy Ákos/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?