Egyéb

Jujjj – Csúnyán beégette Varga Juditot egy magyartanár

Erre nem számított.

A magyar kultúra napjának alkalmából Varga Judit új intézkedést közölt a követőivel. A mai naptól minden idegen nyelvű szöveget

kötelező magyarul is megjeleníteni

minden sajtótermékben. Ennek betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi egy új program keretein belül. Az erőforrások ismét megfelelő helyre vándorolnak.

Alább idézzük a posztot változtatás nélkül:

„Január 22. a Magyar Kultúra Napja.

Idén ezen a szimbolikus napon kezdődnek a magyar nyelv védelmét szolgáló fogyasztóvédelmi ellenőrzések is

A magyar nyelven kiadott sajtótermékekben, rádió-, illetve televízióműsorokban közzétett reklámokban az idegen nyelvű szöveget, pár kivételtől eltekintve, magyarul is meg kell jeleníteni.

A fogyasztóvédelmi hatóság a 2023-as ellenőrzési program keretében mától ellenőrizni fogja, hogy ezt a kötelezettséget betartják-e.

A magyar nyelv nemzeti létezésünk legfontosabb megnyilatkozása, nemzeti hovatartozásunk kifejezője, kultúránk fundamentuma. Ezért védelme, átörökítése az utódokra, nyelvi környezetünk épségének megóvása a mi közös felelősségünk!”

A kommentelők között szerepel Pukli István, a 2010-es évek pedagógusdemonstrációinak egyik fő arca is. Kiemelte, hogy Vargának még az ünnepet sem sikerül helyesen leírnia.

„Helyesen: a magyar kultúra napja. Ha már magyar, ha már kultúra”

— szúrta oda.

A többi hozzászólásban is olvasható a elégedetlenség, a legtöbben új vélik, csak egy újabb mélymagyar látványintézkedésről van szó, még a súlyos hiányosságokkal nem nagyon akar foglalkozni a kormány.

A Szabadelvű Politika Facebook-oldal is odapirított az igazságügyi miniszternek:

„Ez egy nagyon rossz törvény. Súlyos erkölcsi törvény szegés az állam részéről embereket büntetni csak mert a nyelvük más amit használtak. Ez a beszéd szabadságának egy súlyos megszegése. Náci törvény.”

„Nyilván megint az olcsó pótcselekvés a kormány részéről. Amúgy, ha egy idézett szöveg szöveg nem magyar, akkor mi lesz? Mi lesz a következő, hogy a gondolatrendőrség előállít, ha nem magyarul gondoltam valamire? Nem kéne ilyen hülyeségekkel tölteni ezt a kis időt még szabadlábon”

– írta az egyik kommentelő Varga posztja alatt.

(Varga Judit/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?