Egyéb

Önmagát leplezte le a kormány: Kínos kérdésre kellett válaszolniuk, de nem igazán sikerült

Ez még a szokásosnál is cikibbre sikerült.

 

„Magyarországon hány óvodásokat érintő nemátalakító műtétet végeztek el az elmúlt 5 évben?”

– tette fel a kérdést még május végén a Párbeszéd képviselője, Mellár Tamás. Hozzátette: egy aggódó állampolgár kérdését tolmácsolja az Orbán-kormánynak.

Továbbá ironikusan arról is érdeklődött:

„Hány darab ilyen jellegű műtét maradt el az Önök harcának sikerei miatt?”

Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár válaszából azonban mindenre érkezett válasz, csak éppen a két kérdésre nem.

Rétvári szerint az LMBT-lobbi káros (?) hatásai már egész Európában érezhetők – egyébként Mellár Tamást is

gunyoros LMBT-lobbistának” titulálta az ártatlan érdeklődését követően.

Felsorolása szerint Dániában 2016-hoz képest megduplázódott azoknak a gyermekeknek a száma, akik nemátalakítást szeretnének  bár nem tudni, mire hivatkozott. Továbbá Svédországban is egyre több kislány tartja magát kisfiúnak, és ott 18-szor több kiskorú kért nemi átalakítást 5 év alatt  állította Rétvári.

Az államtitkár által belengetett statisztikák között azonban

nem volt szó – a kérdésben is szereplő – magyarországi adatokról.

„Magyarországon a baloldal is teret adna a gyermekeket célzó LMBT-propagandának. Fekete-Győr András nyíltan kimondta, hogy beengedné a transznemű embereket az óvodákba, iskolákba szexuális felvilágosítást tartani. Szerinte ezzel semmi probláma (sic!), hiszen mint mondta: >>sokszínű ez a XXI. század<<.

Kifejtette azt is, hogy szerinte nem csak a szülő feladata a felvilágosítás, abban nagy szerepe kell legyen az iskoláknak is. Magyarországon azonban elsőként Európában az emberek elmondhatták a véleményüket, és nem a politikai elit (érdekesen hangzik ez egy kormánypárti államtitkár szájából  a szerk.), hanem a magyar emberek mondhattak ítéletet arról, hogy mit gondolnak a gyermekvédelemhez kapcsolódó kérdésekről. „

– utalt a politikus a kormány „gyermekvédőnek” titulált melegellenes népszavazására, valamint ismételte a már olyan sokszor hallott szlogent, miszerint ez is a baloldal műve, de Rétvári – valószínűleg a saját megnyugvása érdekében is – odabiggyesztette a mondandója végére, hogy hiába próbálják nevetségesség tenni (?) a gyermekvédelmi népszavazást, szerinte a magyarok véleménye „egyértelmű„.

Az államtitkár meglátása azért is érdekes, mert a Závecz 2022-es márciusi közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-szavazók között

elvétve említi bárki is a kormány népszavazásának témáját,

a genderpropagandát az ország súlyos problémái között. Sőt, a más listára szavazók és a pártnélküliek között is elhanyagolható a fenti „problémát” említők aránya.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?